Alla grenar
Mountainbike

Den 7 augusti avgörs Mountainbike-EM i Glasgow

Den 7 augusti avgörs Europamästerskapen i mountainbike i Glasgow, Storbritannien. SVT direktsänder EM-veckan som har samlat sju idrotter under en och samma vecka i två europeiska städer – Glasgow och Berlin. Inom cykel körs EM i mtb, bmx, landsväg och bancykel och Sverige skickar trupp för att köra alla discipliner utom bana. Mountainbike-truppen består av tre cyklister.

På tisdag förmiddag kör dameliten, där Sverige representeras av Linn Gustafzzon, Team KBK Bikes CK. Linn är med flera SM-medaljer och internationella meriter i bagaget tillbaka efter ett tävlingsuppehåll på grund av en skadad armbåge under förra säsongen. Hon har visat på bra form och knep nyligen silvret under mountainbike SM i Östersund. På eftermiddagen är det herrelitens lopp som ska köras. Där står Michael Olsson, Serneke Allebike CK och Matthias Wengelin, Länna sport CK på startlinjen.

EM-veckan i Glasgow har pågått sedan den 2 augusti och avslutas den 12 augusti. Europamästerskapen avgörs här i sju idrotter och cykelsporten representeras av landsväg, BMX, bancykel och mountainbike.

Truppen XCO
Linn Gustafzzon, Team KBK Bikes CK
Michael Olsson, Serneke Allebike CK
Matthias Wengelin, Länna sport CK

Hela den svenska EM-truppen består av totalt 13 cyklister inom disciplinerna mtb, landsväg och bmx.

Mer information om mästerskapen:

broadcast
European championships Glasgow 2018
SVT program EM-veckan