Alla grenar
sprint SM 2017 Mountainbike

Här är VM-truppen XCE Urban World Championships

För första gången i historien anordnas ”Urban Cycling World Championships”, där sprint (XCE) numera ingår. Den första upplagan av tävlingen går i Chengdu, Kina – en stad med cirka fjorton miljoner invånare.

Sverige är en erkänd ”sprintnation” och har länge varit att räkna med på de stora tävlingarna. Svenskarna med de explosiva benen och den tekniska körningen har tillsammans tagit ett flertal mästerskaps- och världscupsmedaljer, däribland flera guld av bland annat Jenny Rissveds och Alexandra Engen.

– Vi ser alla fram emot VM i Kina, det kommer att bli spännande på alla vis. Jag tror på truppen, de är riktigt vassa och kan ta plats på banan, säger förbundskapten Annie Söderberg.

Anton Olestam

Anton Olstam har hållit sig inom topp tio på flera världscuper under året.

Herrarna som får dra på sig de gulblåa kläderna tävlar för samma klubb, CK Natén Säter. Den lilla orten Säter i Dalarna har tidigare kammat hem både VM- och världscupssilver och det verkar som att dalahästkrafterna lämpar sig ypperligt för disciplinen då Johan Widén och Anton Olstam båda hållit sig inom topp tio på flera världscuper under året. Widén har dessutom en niondeplats från EM i bagaget.

Johan Widén

Johan Widén har en niondeplats från EM i bagaget.

Ella Holmegård, Möldnals CK, som egentligen är junior vann i år XCE-SM i elitklassen och har sedan dess tagit en femteplats i världscupstävlingen i Antwerp. Hon är inte på något vis en nykomling inom cyklingen, men att slå sig in i världscupen för att mäta sig bland de bästa och kvalificera sig till ett VM som junior är verkligen en bedrift.

Ella Holmegård

Ella Holmegård, Möldnals CK svensk mästare i sprint 2017.

 

VM-truppen XCE:
Ella Holmegård, Mölndals CK
Johan Widen, CK Natén Säter
Anton Olstam, CK Natén Säter

Sverige skickar även en Trial-trupp till VM i Kina. Mer om det på scf.se/trial.

Läs mer om UCI Urban World Championships här.
Schema