Meny
Mountainbike

Felix Beckeman tvåa i totala 4X världscupen

Helgen 15-16 juli avgjordes 4X World Series i Tjeckiska staden Jablonec Nad Nisou.
Banan förklaras som den tuffaste och mest krävande av alla deltävlingar. Med stenpartier, stora hopp och skogspartier blev det en tuff utmaning för åkarna.
Felix Beckeman som gick in med en liten ledning i totalen över teamkollegan Tomas Slavik, slog från underläge redan från start. Banan är nämligen Tomas Slaviks hemmabanan, den är även byggd och designad av tjecken. Men Felix visade redan från kvalet att han hade farten upp och trivdes med både cykeln och underlaget.

– Jag har inte haft möjlighet att köra banan sedan förra året men vi hittade snabbt en bra inställning på cykeln och jag körde med ett stort leende, säger Felix Beckeman i ett pressmeddelande.

Felix Beckeman under världscup finalen 2017 fotograf: Jan Kasl

I finalen fick Felix en bra start och körde hårt mot teamkollegan Tomas men kunde inte komma tillräckligt nära för att göra en omkörning. Felix fick tillslut nöja sig med en andra plats. Det blev en andra plats för Felix i finalen efter Tomas Slavik och med de slutade Felix även på en andra plats i totalen.

– Jag är väldigt stolt över min säsong, jag har lyckats vara på pallen samtliga deltävlingar och varit den mest stabila åkaren med en tredjeplats som sämst resultat. Vi har gjort många saker rätt den här säsongen och nu ligger fokuset på VM i slutet av augusti, säger Felix Beckeman.

Förberedelserna inför VM är redan igång för Felix och 24-25 augusti i Val Di Sole, Italien kommer han vara med och slåss om medaljerna.