Meny
Landsväg

Juniorernas dag på VM

Dam junior

Först ut idag var Clara Lundmark från Norbergs CK i VM linje som Sveriges enda damjunior. Isabelle Söderberg, förbundskapten DJ berättar om loppet:

”Det blev som väntat ett varmt lopp för Clara i Doha. Redan på första varvet blev det en stor krasch som Clara drogs med i, men hon kom tillbaka snabbt och visade att hon kunde hantera situationen. Clara höll fokus på tävlingen, körde bra hela loppet och satt där hon skulle i klungan. Med tre kilometer kvar till mål hade hon en fin position inför avslutningen. Tyvärr orkade hon inte hålla den hela vägen, men krigade in i mål och slutade på en 43e plats!

Bra kämpat i värmen, Clara!

Clara Lundmark

Resultatlistan Dam junior

Herr junior

Jacob Eriksson, Motala AIF CK gick i mål endast +0.07 efter segraren Jakob Egholm från Danmark. Linus Kvist, Motala AIF CK kom i mål tillsammans med Andreas Andersson, Halmstads CK. Kvist slutade på en 29:e plats och Andersson som 64:a. Erik Bergström Frisk kom 83:a.

”Än en gång visade Jacob Eriksson att han håller hög klass. Jacob satt med långt fram i klungan hela dagen och tack vare det kom han med i den avgörande utbrytningen. Jacob gör i stort sätt allt rätt i gruppen, men till sist slutar tävlingen i en spurt om andraplatsen. Jacob spurtade då in på en 12:e plats. Våra andra killar körde också bra, de var med och krigade och körde aktivt”, säger Lucas Persson, förbundskapten HJ.

Till resultatlistan HJ

Herrjuniorerna redo för linjeloppet på VM i Doha

Härligt jobbat killar! Nu får ni njuta av att kolla på elitloppen med Emma Johansson, Emilia Fahlin, Sara Mustonen, Alexandra Nessmar och Sara Penton på lördag och Jonas Ahlstrand på söndag. Vi som inte är på plats i Doha kollar på TV10 eller Viaplay, alternativt följer vi VM-truppen direkt via facebook/SweCycling, och Instagram @swecycling.

Färska bilder finns att ladda ner från SCF pressrum på Mynewsdesk. Fria för media att använda i redaktionellt syfte.

Jacob Eriksson, Motala AIF CK berättar om sina chanser inför dagens linjelopp.

Linus Kvist, Motala AIF CK, en av världens bästa spurtare i sin klass.