Paracykel

Tredje raka VC-temposegern (!) för Anna Beck efter sekunddrama i USA

Anna Beck var tvungen att besegra två väldigt vassa hemmaåkare för att ta sin tredje raka seger på världscupen i tempo i Huntsville-Alabama. Och efter ett sekunddrama med den regerande världsmästaren Clara Brown så klarade hon det! Louise Jannering och Jenny Asplund var nia.

”En riktigt bra dag på världscupen i USA. Riktigt bra gjort av Anna att lyckas ta en tredje raka temposeger på världscupen. Nu laddar vi om inför måndagens linjelopp”, säger förbundskaptenen Michael Lindgren.

Det var för Anna Becks del  14,6 kilometer som skulle avverkas. Och vilken kamp det blev mellan de två bästa tempocyklisterna i världen! Till sist skilde det knappa fyra sekunder till Anna Becks fördel.

Extra starkt då Annas kropp har det rätt jobbigt på långresor och behöver ofta mera tid än vanligt att acklimatisera sig. Men nu följdes alltså den solklara segern på andra världscupen i belgiska Oostende upp med en lika skön knapp tredje VC-seger i tempo i Huntesville, Alabama.

Världscupen tempo WC3

  • 1 Anna Beck, Sverige 21.13
  • 2 Clara Brown, USA +3,74
  • 3 Jamie Whitmore, USA +51,19

Natten till söndag svensk tid blev sedan Louise Jannering och Jenny Asplund nia i tandemparets tempolopp. Det svenska tandemparet var 5 minuter och 13 sekunder från den irländska segrartiden, som också var rejält bra med en snitthastighet på 47 kilometer i timmen.

Varje placering för bägge två är så viktiga i kampen om att nå en andra svensk kvotplats på damsidan till Paralympics i Paris 2024.

Världscupen tempo tandem WB

  • 1 Katie-George Dunlevey/ Linda Kelly, Irland 37.50.63
  • 2 Sophie Unwin/ Jenny Holl, Storbritannien +45.96
  • 3 Anne Sophie Centis/ Elise Delzenne, Frankrike +1.21.26
  • 9 Louise Jannering/ Jenny Asplund, Sverige +5.11,31

Text: Tomas Larsson/SCF
Foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.