Alla grenar
Paracykel

Paracykel laddar om och utvecklar verksamheten ytterligare

Paracykel laddar nu om och försöker blicka framåt, tills tiden efter det att viruset släppt taget om oss alla.

Corona-epidemin har som bekant stängt ner både den nationella -och internationella tävlingsverksamheten. Både UCI och Sveriges Paralympiska kommitté uppdaterar löpande information på sina sidor, liksom Svenska Cykelförbundets styrelse. Men i nuläget vet ingen när säsongen kan öppna igen.

I stället för att vänta på besked kommer paracykel använda tiden för att ladda om och fokusera på vad vi kan göra för att fortsätta utveckla den befintliga verksamheten. Nedan följer några områden där vi ser en förbättringspotential som vi kan ge oss i kast med.

Föreningar och rekryteringar

  • Ta fram information om paracykel till landets klubbar och föreningar. I dag finns det dåligt med utbildningsmaterial om och för cyklister med funktionsnedsättning. Här kan exempelvis grengrupp para arbeta fram ett material som stöd till föreningar och tävlingsledare.
  • Förbättra informationen om paracykel på våra sociala mediesidor. Öka synligheten både för paracykel.se och utövare i andra klubbar.
  • Utveckla konceptet Bike4Para – som vi ser kan vara en möjlighet för att stärka vår ekonomi.

Tävlingar

  • Ta fram information till arrangörer hur man kan underlätta för paracyklister som tävlar i distriktstävlingar och nationella tävlingar, samt distrikt- och nationella mästerskap.

Landslag

  • Support och information till aktiva i deras resa mot att tävla internationellt. För att lotsa fram fler aktiva till hög internationell nivå som kan vara med och köra om medaljer på framtida mästerskap.
  • Fördjupa samarbetet med RF och elitidrottsstödet och dra nytta av de resurser som finns för att specialanpassa träning på individnivå.

Vi tar an oss den här tiden med vårt ledord ”Med Skratt Skapar Vi Watt”

Michael Lindgren
Förbundskapten Paracykel