Meny
Paracykel

Gustafsson och Ekström ordnade viktiga parakvalpoäng i Schweiz

Under helgen avslutades bancykelåret med Track Cycling Challenge i Grenchen, Schweiz. Paracykel representerades på ett mycket av cyklisten Jörgen Gustafsson tillsammans med piloten Magnus Ekström, som kom hem med en medalj och viktiga herrkvalpoäng inför Paralympics i Paris.

På fredagen tävlade de i sprint. I försöksheatet fick de tredje bästa tid och i första matchsprinten mötte de ett Italienskt tandempar som är regerande italienska mästarna i linje. Italienarna var dock ett strå vassare  i matchsprinten och Jörgen och Magnus slutade tävlingen på en fjärde plats.

 

På lördagen stod tidslopp över en kilometer på schemat. Jörgen och Magnus hade tredje bästa tid i försöket. På lördag eftermiddag körde de B-final. Finalen slutade med vinst och tandemparet tog brons. Parets första pallplats!

Viktiga UCI-poäng. Lasse Myrberg, som var med som mekaniker och ledare,  Jörgen Gustafsson och piloten Magnus Ekström kunde vara nöjda efter helgens tävlingar i Schweiz. Jasmin Honold

Förbundskaptenen Michael Lindgren gillade verkligen de här placeringarna på hemmaplan:

”Jörgen och Magnus resultat under helgen har varit mycket lyckade. De poäng som tandemparet körde in under helgen är otroligt viktiga för Sverige då en herrplats till Paralympics kan tilldelas. Poäng på herrsidan i paracykel har under säsongen varit mindre lyckad på grund av sjukdom och skador.”

Jörgen säger själv så här om årets sista tävling:

”Kul att komma ut o köra på stor bana! Det är en annan typ av cykling, högre toppfart och tekniken skiljer sig mot vår snäva 190m bana i Falun. Grenchen är ett otroligt välordnad tävling och många av cyklisterna fär säger att det är säsongens bästa tävling. Det var också väldigt roligt att var bland de tre bästa och ta ett brons.”

Text: SCF
Foto: Jasmin Honold (alla)