Meny
Bancykel

Johansson kom nia på poängloppet i Grenchen – sista loppet för året

Gustav Johansson avslutade en mycket fin bansäsong med Track Cycling Challenge i Grenchen. Han kom som bäst nia i den jämna poängloppet där han faktiskt nosade på medalj poängmässigt. Neo Viking fanns med i U19 och körde även han stabilt just i poänglopp.

I poängloppet blev det väldigt jämnt. Gustav Johansson har under året varit något av en specialist på att ta varv – och det lyckades han med även denna gång.

Därmed fanns det slagläge att köra om alla nivåer på medaljerna då vinnande amerikanen Colby Lange stannade på 31 poäng. Gustav fick nöja sig med sina 20 och slutade nia. Men Johansson kan summera en helt fantastisk säsong i just denna disciplin med sjundeplatsen på VM som topp.

 

Sedan var Gustav tolva i elimineringsloppet där det blev dansk seger genom Tobias Aagard Hansen.

På söndagen var det OS-grenen omnium för Gustav del; tufft program med andra ord. Han slutade på plats 17. Ett hyfsat tempo och ett som vanligt Bra poänglopp där Gustav samlade ihop 23 poäng och var nia i delmomentet.

Neo Viking fanns, liksom förra året, med i U19-klassen i Schweiz. Han slutade tolva i poängloppet – extrem dominans av en hemmaåkare med ett par till rejält bra cyklister så det räckte med en poäng – och så plats 16 i scratch på fredagen

Även U19-killarna körde omnium andra dagen. Neo var femtonde  i tempo och tolva i poängloppet som bäst. Sammanlagt räckte det till 18:e plats. Dubbelt polskt i topp här.

Text: SCF
Foto: Jasmin Honold (alla)


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen och tävla.