Meny
Paracykel

Tuff VM-avslutning men en bra turné i Kanada för Louise och Catrin

Nej, Louise Jannering och piloten Catrin Nilsson lyckades inte kopiera sitt superlopp från VM-tempot när VM i Kanada avslutades med linjeloppen. Tempospecialisten Daniel Strandberg tappade kontakten med tätgruppen för tidigt för att det skulle kunna bli något roligt av VM-linjeloppet.

”En tuff avslutande dag på Kanadaturnén och med VM. Det fanns ingen kraft kvar i påkarna på Daniel och Louise/Catrin på linjeloppen. Det kördes på en tuff bana och det syntes från de första varven i båda loppen att det just skulle bli en tuff resa mot mål”, säger förbundskaptenen Michael Lindgren.

Jannering och Nilsson slutade sjua och var långt från medaljstriden där det handlade Irland mot Storbritannien. Den här gången vann det irländska paret Katie-George Dunlevy och piloten Eve McCrystal.

I herrloppet slutade Daniel tolva bland de 15 som ko till start, varav två bröt VM-linjeloppet. Det blev brittisk seger genom Finlay Graham

Men sammantaget har det varit en riktigt bra resa med de här fyra tävlingarna i Quebec och Baie-Comeau där man i sammanhanget också ska komma ihåg att dubbla regerande världsmästaren Anna Beck missade VM på grund av covid.

”Ja, det har varit tuffa banar med tufft motstånd, där våra cyklister hela tiden kämpade och gjorde vad de hade för dagen. Vi tar med oss två pallplatser av tandemtjejerna, som gjorde två bra tempolopp med två tredjeplatser som belöning. det var verkligen roligt att se”, säger Michael Lindgren.

Text och foto: SCF