Meny
Paracykel

Team tandem tolva på VC-linjelopp som en förkyld Anna Beck missade

Tandemparet Louise Jannering och piloten Jenny Asplund slutade tolva på världscupen i linjelopp i italienska Maniago. Anna Beck blev sjuk efter premiärsegern i tempo med en förkylning och missade linjeloppet. 

”Såklart tråkigt att behöva dra på sig något när man ska tävla men jag räkna absolut med at köra i Belgien”, säger Anna Beck under måndagsförmiddagen.

Tandemparet med Louise Jannering och Jenny Asplund satt med tätklungan i tre av de sex varven. Fransyskorna satte upp farten först för att sedan bli ikappkörda av favoriterna från Irland.

Världscupen linjelopp tandem damer

  •   1 Katie-George Dunlevy/Linda Kelly, Irland 2.01.24
  •   2 Anne-Sophie Centis/Eise Delzenne, Frankrike +01.13
  •   3 Elizabeth Jordan/Corrine Hall, Storbritannien +01.50
  • 12 Louise Jannering/Jenny Asplund, Sverige +08.40

Alla resultat från linjeloppet HÄR!

”Våra svenska tandemtjejer har i de här första tävlingarna inte formen för att gå med hela vägen. Mycket glädjande förstås med Annas seger i tempot. Nu laddar vi om med först SWE Cup Para  med de två tävlingarna på Skånes tredagars 29 och 30 april. För att sedan köra världscupen i Belgien som startar 4 maj”, summerar förbundskaptenen Michael Lindgren.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.