Meny
Paracykel

Nya svenska tandemparet ordnade brons på världscupen i Kanada

Louise Jannering och Catrin Nilsson har bara börjat sitt samarbete på tandemcykeln. Men redan i den första internationella starten blev det medalj i tempoloppet på världscupen i Quebec! Daniel Strandberg är tillbaka på allvar efter en sjukdomsfylld vår och slutade tia.

Europa är dominerande i Louise tandemklass och det var bara Irland, Sverige och Polen som var på plats i Quebec. Men med tanke på att Jannering/Nilsson bara har kört UCI-hemmatävlingen och SM tillsammans var det ett styrkebesked att ta VC-medalj i den första internationella starten.

Det var en längdmässigt rätt mastig TT-bana över 26,4 kilometer. Louise Jannering och Catrin Nilsson var en minut och 42 sekunder efter vinnande irländska paret Katie-George Dunlevy och Eve McCrystal som snittade på 41 kilometer i timmen. Irländskt även på andraplatsen.

Världscupen tempo tandem

  1. Katie-George Dunlevy/Eve McCrystal 38.45,39
  2. Josephine Healion/Linda Kelly, Irland +29,71
  3. Louise Jannering/Catrin Nilsson, Sverige +1.42,04
  4. Justyna Kiryla/Kamila Wojciekiewicz, Polen +2:22-,79
  5. Candice Kennedy/Kelly Fettes, Australien, +3:28,29
  6. Carla Shibley/Meghan Brown, Kanada +3:35,20

Alla resultat och mellantider från TT-tandemloppet i Quebec HÄR!

 

Daniel Strandberg, som var lagkompis med dubbla bronsmedaljören Loiuise Jannering i Paralympics, gjorde årsdebut internationellt efter en strulig vårsäsong med covid kryddat med en rätt otäck vurpa på SM-jaktstarten då en filmande motorcyklist kom för nära.

Daniel Strandbergs tempolopp var över 17,6 kilometer i herrarnas C3-klass. Det var mycket hög nivå på medaljstriden där med sju cyklister inom 30 sekunder. Vann gjorde hemmaåkaren Alexandre Hayward före tysken Matthias Schindler och japanen Masaki Fujuta.

Daniel slutade tia på sin favoritdisciplin som är det han primärt satsar på under resan till förhoppningsvis ett nytt Paralympics, i Paris. Strandberg var under minuten efter kanadensaren vid första mellantiden och 2.26 i mål.

Alla resultat och tider i Daniel Strandbergs TT-lopp i Quebec HÄR!

Det är nordiskt samarbete denna säsong, vilket märks i uppvärmningstältet…

”Louise och Catrin körde ett fantastiskt bra tempolopp, på en knixig, kuperad och krävande bana. Näst bästa nation efter Irlands på de första två pallplatserna är bra. Daniel körde ett stabilt tempolopp efter planen även han och fick ut det som fanns i bena. Nu laddar vi om för söndagens linjelopp här i Quebec. På måndag åker vi till VM i Baie-Comeau. En bra första tävlingsdag här på vår Kanadaturné”, säger förbundskaptenen Michael Lindgren.

Vi återkommer på söndag med kommentarer om hela VC-tävlingarna i Quebec som avslutas med linjeloppet på söndag.

Text: Tomas Larsson/SCF
Foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa företag kan våra cyklister oftare tävla internationellt och få värdefulla nya erfarenheter. Kolla gärna in dem och deras erbjudanden nedan!