Alla grenar
Paracykel

Regerande mästaren Anna Beck missar VM i Kanada – har fått covid

Anna Beck kommer inte få åka till Kanada och försvara någon av hennes bägge världsmästartröjor i tempo och linjelopp. Hon har fått covid.

”Jag såg så himla mycket fram emot helgens världscup och nästa helgs VM där jag skulle försvara mina världsmästartröjor. Så ledsen och besviken, har duckat länge för detta virus – men till slut så…”

…det är ingen allvarlig släng av covid som Anna har fått ska sägas. Men tillräckligt för att det ska bli för tajt tidsmässigt att kunna åka direkt och tävla på VM.

”Det är så jäkla surt. Jag är egentligen inte sjuk. Mer en lätt förkylning med halsont och ansträngda lungor. Så det ska inte dröja speciellt länge innan jag är i gång igen”, säger Anna Beck.

Därmed kommer Anna Beck få köra i Europamästartröja nästa säsong. Hon har haft en strålande säsong och har inte minst imponerat stort i favoritdisciplinen tempo. Så sent som vid jaktstarts-SM i Linköping kändes allt väldigt bra.

Redan på plats i Kanada för att köra världscup i Quebec med start fredag och sedan VM är tandemteamet med Louise Jannering och Catrin Nilsson samt Daniel Strandberg.

Text och foto: Tomas Larsson/SCF