Meny
Paracykel

Paracyklister, träna inför gemensam cykelupplevelse i Halvvättern 2023!

Grengrupp paracykel har skapat ett fint motionsmål under vinter och vår. Det sker med en egen startgrupp i lagom tempo på Halvvättern och distansträningar på Zwift där alla nivåer kan köra tillsammans. 

Under höst vinter kommer man att lägga upp distanspass i Club Paracykel SE på Zwift för er som vill träna inför Halvvättern. Det är Karl Utterhall som lägger upp distanspassen och vi återkommer med exakta tidpunkter. Ni kan också kontakta honom (se mejladress ovan) för mera information.

Där finns ”gummibandsteknik” så att alla som bara trampar runt oavsett tempo hänger med i ssamma klunga. Gemenskap är viktigast, därefter motion – ingen stress.  Detsamma gäller när det är dags för Halvvättern 11 juni 2023.

”Vi är en grupp som siktar på att köra Halvvättern med handcyklar och hålla 100 watt konstant, hela varvet. Det blir en sluttid runt sju timmar. Tanken är att alla som är villiga att starta och hålla uppe en regelbunden träning under våren ska ha kraft att hänga med. Ledare för den gruppen är före landslagscyklisten och mångåriga svenska mästaren Peter Malmberg”, förklarar Karl Utterhall.

”För detta har vi skapat en startgrupp på Halvvättern men vi välkomnar alla paracyklister att anmäla sig till den! Oavsett om man vill cykla individuellt eller om man vill skapa egna grupper, med egna mål, så vill vi få så många paracyklister i som möjligt i samma startfålla!”

Speciellt första två tredjedelarna av den 15 mil långa bansträckning erbjuder väldigt trevlig och vacker cykelåkning. För att gå med i gruppen, där maxtaket är 40 platser, och slutföra anmälan till Halvvättern gör Du så här:

  1. Gå in på Vätternrundans hemsida och Halvvättern HÄR!
  2. Logga in på Mina Sidor.
  3. Välj Anmälningar, Halvvättern 150 km 2023 och Gå med i en gruppen med namnet Paracykel, starttid 8.14
  4. Uppge anmälningskoden 508141-2t8nrw och följ de fortsatta stegen för att slutföra och betala anmälan.

”Som förberedelse inför loppet så startar vi också gemensamma distansträningspass på Zwift efter nyår. Förmodligen lördagsmorgnar, men dag och tid anpassas efter deltagarnas förutsättningar”, säger Karl Utterhall.

Text och foto. SCF
Foto: Petter Blomberg/Vätternrundan