Meny
Paracykel

Nya bra lopp av Anna Beck och tandemteamet på världscupen

På söndagen avslutades världscupstävlingarna i belgiska Oostende. Anna Beck fanns med i spurten om guldet i C3-klassens linjelopp och slutade trea. Louise Jannering och piloten Catrin Nilsson var elva i tandem trots en krasch.

”En ny bra dag i jakten på en andra kvinnlig plats till Paralympics i Paris 2024”, säger förbundskaptenen Michael Lindgren.

Tills vurpan körde Louise Jannering och Catrin Nilsson, som var trea på VM i tempo i Kanada i höstas, precis enligt plan.

”Fantastiskt bra och givande för framtida lopp”, inflikar Michael Lindgren.

För Anna Becks del var det ungefär samma nackdel på söndagen som fördel på fredagen, då hon krossade när hon vann tempot, att banprofilen var platt. Anna är grymt åkstark medan det finns snabbare cyklister i en spurt.

”Anna försökte och gjorde det som var upplagt, men nederlänskan och kinesiskan lyckades gå med på rycken och var starkast i spurten”, reapporterar Michael Lindgren.

Det var till sist fem cyklister som gjorde upp om medaljerna och så här slutade det:

Topptrion i WC3 linjelopp

  1. 1 Aniek van den Aarsen, Nederländerna, 1.39.08 00:00
  2. 2 Xiaomei Wang, Kina, +0
  3. 3 Anna Beck, Sverige +0

Text och foto: Svenska Cykelförbundet


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.