Alla grenar
Paracykel

Micke Lindgren har siktet inställt på Paralympics 2021

Det är fortsatt fokus på att Paralympics ska arrangeras mellan 24 augusti och 5 september, men kanske på ett annat vis än vi är vana. Det säger Micke Lindgren, förbundskapten för paracykellandslaget.

Pandemi eller ej. Såväl Internationella Olympiska Kommittén (IOK) som värdlandet Japan jobbar på att Paralympics och OS ska genomföras i Tokyo 2021. Frågan är under vilka former, och vilka skyddsåtgärder som kommer krävas för att förhindra smittspridning när världens samlade idrottselit möts i Tokyo.

Spekulationerna är många och för att minska risken att det uppstår felaktig ryktesspridning, arrangerar Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) regelbundet möten för att informera berörda förbundskaptener om läget. Beskedet nu är att Paralympics blir av.

För Micke Lindgrens del är det därför fullt fokus framåt. Paracykel kommer ha en trupp på plats och i dagsläget är paracyklisterna Anna Beck, Skoghalls IF, och Henrik Marvig, Jönköpings CK Hammarö, förhandsuttagna till Tokyo av SPK. Men två platser, en herr- och en damplats, återstår att fylla.

Det återstår två rankinggrundande tävlingar i maj månad med de två världscupstävlingarna i Belgien och Italien. Därefter väntas ett besked den 14 juni från UCI  med hur många platser vi erhåller. Efter det ska vi nominera cyklister till SPK vilka cyklister vi ser ska erhålla våra ytterligare platser, säger Micke Lindgren.

 

Fakta Paralympics 2020
Paralympics Tokyo 2020 kommer att arrangeras  2021 mellan den 24 augusti till den 5 september.
Totalt kommer 22 idrotter att vara representerade där taekwondo och badminton är debutanter sedan Rio de Janeiro.
Tokyo arrangerade Paralympics 1964, 57 år senare är det dags igen. Nu med de tre visionerna, “Achieving Personal Best”, “Unity in Diversity” och “Connecting to Tomorrow” som de tre grundpelarna.