Alla grenar
Paracykel

Linjeloppet på världscupen i Quebec blev till fin genomkörare inför VM

Daniel Strandberg inledde VC-linjeloppen i Quebec med att komma tia. Sedan var Louise Jannering/Catrin Nilsson länge med i medaljresonemanget bakom de bägge suveräna irländska paren men slutade sexa.

Daniel Strandberg hade lite stolpe ut när han tidigt tappade kontakt med tätklungan och körde in som tia på linjeloppet i herrarnas C3-klass.

Det blev full fart från start på den utmanande banan. På första varvet blåste sedan ett avspärrningsband ut och gjorde så att en cyklist åkte in i en kona –  med den påföljden att det blev luckor i gruppen innan backarna in mot mål.

Daniel hamnade bakom och kom inte ikapp igen; körde igenom loppet och det blev samma placering som på tempot.

Linje herrar C3

  • 1 Steffen Warias, Tyskland
  • 2 Eduardo Santas Ausensio, Spanien +0.01
  • 3 Alejandro Perea Arango +0.01
  • 10 Daniel Strandberg, Sverige +14:23

I tandemklassen var de två Irländska paren, som dominerade tempot, klart starkast. Gruppen höll ihop på första varvet. På andra varvet tog Irländskorna kommandot och ryckte helt enkelt ifrån övriga tandempar. Rätt taktik med denna banprofil av de så åkstarka irländskorna.

Louise och Catrin kom från en snyggt brons i fredagens tempolopp och körde länge om tredjeplatsen den här gången också.

Polen och Australierna gjorde i det läget ett ryck och lyckades ställda av Kanada och Sverige.  Polskorna var starkast i spurten om bronset.

”Våra svenska tjejer spurtade om femteplatsen, fick se sig slagna av det kanadensiska paret och blev sexa. Det har varit hårda och bra tävlingar i Quebec på en tuff bana. Vi laddar nu om för VM nästa vecka med tempolopp på fredag och linje på söndag för både Daniel och Louise/Catrin”, säger förbundskaptenen Michael Lindgren.

Linje damer tandem

  • 1 Katie-George Dunlevy/Eve McCrystal, Irland
  • 2 Josephine Healion/Linda Kelly, Irland +1.51
  • 3 Justyna Kiryla/Kamila Wojciekiewicz, Polen +12.59
  • 6 Louise Jannering/Catrin Nilsson, Sverige +16.08

VM går också det i Kanada, närmare bestämt i Baie-Comeau som ligger 40 mil nordost från Quebec. Det väntas tuffa banor där också…

Text: Tomas Larsson/SCF
Bilder: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa företag kan våra cyklister oftare tävla internationellt och få värdefulla nya erfarenheter. Kolla gärna in dem och deras erbjudanden nedan!