Meny
Paracykel

Lindau på viktig världscup i Belgien för att coacha Beck och Jannering

På fredag startar världscupstävlingarna i Oostende med tempolopp för Anna Beck och tandemparet med Louise Jannering och piloten Catrin Nilsson. På plats finns också Philip Lindau som kommer att coacha på plats i Belgien och senare vid VM i Glasgow.

Louise och Catrin, som tog VM brons i tempo i Kanada förra året. Såväl Anna Beck som Louise Jannering kör tempo på fredag 5 maj och linje 7 maj. Det är viktiga poäng för en så eftertraktad andra svensk kvotplats på damsidan till Paralympics i Paris 2024 som står på spel.

Anna Beck är tillbaka efter förkylningen som hindrade från start i linjeloppet vid senaste världscupen i Italien där hon vann tempoloppet i C3-klassen.

Louise Jannering genrepade med att köra igenom SWE Cup i helgen med Catrin som inte var pilot i Italien.

Förbundskaptenen Michael Lindgren rapporterar att allt ser bra ut och betonar hur viktigt det är med support och kompetenta ledare, som vid den här tävlingen Philip Lindau.

”Philip Lindau gör allt från att meka och till att instruera och coacha cyklisterna hur de ska lägga upp och genomföra sina tävlingar. Han är med här och sedan vid VM i Skottland”, säger Michael Lindgren.

På hemmaplan har sedan både Anna Beck och Louise Jannering personliga tränare i form av Mattias Reck respektive Petter Mattsson så på coachbiten är det väl förspänt i jakten på en andra svensk kvotplats till Paris 2024.

Förra året vann Anna Beck tempot i Oostende på en tempobana som passar henne bra.

Här kan ni följa VC-tävlingarna i Belgien med livetiming!

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.