Paracykel

Jannering och Asplund fick en fin genomkörare när SWE Cup inleddes

Svensk paracykel har inte haft en egen SWE Cup sedan 2018. Men helgen som gick var den första av tre tävlingshelger som är inplanerade under 2023. Paracyklisterna fanns med i Östgötatempot och Östgötaloppet den 15–16 april.

Östgötatempot lördag

Där var det fem startande i racerklassen och en cyklist vardera i handcykel och tandem.

Landslagscyklisten Daniel Strandberg hade otur när bakdäcket kavlade av fälgen så att han tyvärr gick i backen och fick en DNF.  Mats Blomstedt vann tempot i racerklassen där tre av de fem startande gjorde tävlingsdebut som paracyklister.

Karl Utterhall körde handcykel och Louise Jannering/Jenny Asplund tandem.

Jaktstart Östgötaloppet söndag

Jaktstarten baserades efter de aktivas resultat på tempot, för att göra det till en mer spännande tävling.

Daniel Strandberg fick revansch från lördagens markkänning och vann racerklassen.

Louise Jannering/Jenny Asplund fick en genomkörare i tandem inför världscupen i Italien under tempoloppet.

”Ja, det blir alltid lite annorlunda när man får på sig en nummerlapp även om de var ensamma i sin klass på SWE Cup. Det har sett bra ut för både Louise och Anna (Beck) på deras träningsläger. Anna ansluter från Spanien”, säger förbundskaptenen Michael Lindgren från högerstolen på Autobahn.

De hade en faktisk snitthastighet på 38,5 kilometer i timmen över 1,5 milen och en faktoriserad på 42,7.

Jenny Asplund kör med Louise i Italien och sedan blir det Catrin Nilsson, som hon ordnade ett VM-brons med i Kanada, på världscupen i Belgien.

Världscupen i italienska Maniago körs 20– 23 april och Anna Beck har goda minnen från de banorna som passar henne bra. 2018 gick VM där och då slutade det med dubbla guld.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.