Alla grenar
Paracykel

Fina VM-prestationer av paracyklisterna i Emmen

VM-helgen i Emmen är över och de sex svenska landslagscyklisterna uppvisade både åkstyrka kämparglöd i den anrika cykelorten.
Anna Beck åkte ner till VM med sviterna av en förkylning i kroppen och placerade sig 7:a på torsdagens inledande tempotävling. Medan Louise Jannering och hennes pilot Anna Svärdström kom på en 12:e plats i torsdagens tempo.
På fredagen var det herrarnas tur att köra tempo och det blev en 9:e plats för trikecyklisten Rickard Nilsson, medan Patrik Ohlqvist kom på en 12:e plats i sin klass.

Louise Jannering och Anna Svärdström i utbrytning. Foto: Anton Lernstål

 

Lördagen bjöd på fantastiskt roliga tävlingar. Först ut var tandemparet Louise Jannering och Anna Svärdström som till början låg längst bak i fältet. På de avslutande två varven stötte de och fick en lucka på 25 sekunder som länge såg ut att hålla, då ingen bakom ville åka fram och täta luckan. De blev uppkörda i slutet på loppet och kom till sist på en 13.e plats efter ett fantastisk kört race.
Därefter var det Anna Becks tur att köra sitt linjelopp och det var avvaktande körning i fältet till en början, vilket passade Anna som hängde med fint. Trots att Anna Becks paradnummer är att köra fort och hårt mot slutet, mäktade hon inte med när rycket kom, och hon slutade 6:a.

Racercyklisten Henrik Marvig var nästa man ut på den tredje tävlingsdagen. Och det var fullt tryck och full speed från början. Det var en del vurpor på vägen men Henrik klarade sig fint förbi. Han var med hela vägen i täten men de sista kilometerna räckte inte krafterna. Henrik blev 11:a i linjeloppet.

Fantastiskt rolig tävlingsdag för våra cyklister som visat att de vill vara med och kriga. Tyvärr räckte det inte till fullt ut, men viljan och inställningen fanns där.

Rickard Nilsson blev 8:a på söndagens linjelopp och Patrik Ohlqvist slutade på en 14:e plats.


Resultatlistor hittar ni här

Rickard Nilsson kom åtta på söndagens linjelopp.
Foto: Anton Lernstål