Paracykel

Comebacksäsongen för SWE Cup para avslutad – blir en fortsättning

SWE Cup paracykel avslutades den gångna helgen med Sista chansen i Ramnäs i lördags och Anundsloppet i Västerås i går. Det var tredje och avslutande tävlingshelgen i SWE  Cup där paracykel gjorde comeback under 2023 med sammanlagt sex deltävlingar.

”Ramnäs och Västerås är två fantastiskt bra föreningar som gärna har med paracykel på deras arrangemang. Vi ser fram emot att SM Jaktstart arrangeras i Västerås 2024”, säger grengrupp paras samordnare Michael Lindgren

Våra cuphelger har vi lagt upp så att lördagens tävlingar har varit tempolopp där vi använt faktor för respektive cykeltyp för att räkna ut resultaten. Söndagens jaktstart har varit med faktor baserat på hur snabbt de körde på tempoloppen. Detta för att göra en intressant tävling för alla. Det visade sig på Anundsloppet där de som inte var med i toppen på tempoloppen i Ramnäs vann Jaktstarten.

Resultat Sista chansen

Handcykel

 1. Karl Utterhall, Mölndals CK
 2. Louise Winckler, Klubben Cyklisten

Racer

 1. Anna Beck, Skoghalls CK Hammarö
 2. Daniel Strandberg, CK Bike4Life
 3. Mats Blomstedt, Finspångs CA
 4. Kristoffer Lempiäinen, SMACK

Resultat Anundsloppet

Handcykel

 1. Louise Winckler, Klubben Cyklisten
 2. Karl Utterhall, Mölndals CK

Racer

 1. Kristoffer Lempiäinen, SMACK
 2. Mats Blomstedt, Finspångs CA
 3. Daniel Strandberg, CK Bike4Life
 4. Anna Beck, Skoghalls CK Hammarö

Sluresultat SWE Cup Paracykel 2023

Handcykel

 1. Karl Utterhall, Mölndals CK
 2. Louise Winckler, Klubben Cyklisten
 3. Mikael Rudolfsson, Karlskrona CK

Racer

 1. Mats Blomstedt, Finspångs CA
 2. Daniel Strandberg, CK Bike4Life
 3. Martin Lindén, Skoghalls CK Hammarö
 4. Kristoffer Lempiäinen, Skoghalls CK Hammarö
 5. Anna Beck, Skoghalls CK Hammarö
 6. Christian Wetterström, Finspångs CA

Tandem

 1. Louise Jannering med piloter Jenny Asplund och Catrin Nilsson

Alla resultat från avslutande SWE  Cup här!

Vinnare av utlottningen kommer grengrupp para att presentera senare vid en gemensam aktivitet med alla deltagare. 2023 var ett comebackår för paracykel på SWE Cup-programmet efter först pandemi och sedan satsning på ett par svenska UCI-lopp. Michael Lindgren, kan redan nu ge grönt ljus till ett SWE Cup para även 2024.

Under hösten ska grengrupp paracykel se över hur SWE Cup Paracykel 2024 ska arrangeras med att vi frågar både aktiva och föreningar om deras synpunkter för att göra det intressant.

Grengruppen arbetar även för att implementera paracykels faktorer och upplägg med jaktstart i de administrativa tävlingssystemen, samt tillhandahålla en informationstavla för de tävlande och publik vid jaktstartstävlingar, med information hur det ligger till i tävlingen.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.