Alla grenar
Paracykel

Beck och Lindgren nominerade till Svenska Parasportgalan 2021

Sveriges stora medaljhopp på cykel inför Paralympics i Tokyo, Anna Beck, samt Michael Lindgren, Svenska Cykelförbundets målmedvetna förbundskapten i Paracykel är nominerade till Svenska Parasportgalan den 12 april 2021.

– Fantastiskt att vår idrott åter uppmärksammas med de här nomineringarna. Att Anna är en av de nominerade förvånar ingen med de resultat hon presterat, samtidigt som hon är en underbar ambassadör för paracykel och parasport, säger Michael Lindgren.

I år fyller galan fem år och det firas med en digital jubileumssändning, där de fem årens största prestationer och förebilder kommer att hyllas. Galan sänds i samarbete med ATG och Kanal 75.

Anna Beck har blivit nominerad i kategorin – Jubileets kvinnliga idrottare – med följande motivering:
Efter en fenomenal debutsäsong 2017 med ett VM-silver och ett VM-guld klev hon in i 2018 med allas blickar riktade på sig. Där lyckades hon trumfa med två historiska VM-guld på bara tre dagar. Det har ingen annan paracyklist i Sverige lyckats med tidigare. Anna Beck har sedan dess bibehållit sin plats i världstoppen och är en av Sveriges stora medaljhopp inför Paralympics i Tokyo.

Michael Lindgren har blivit nominerad i kategorin – Jubileets ledare – med följande motivering:
Med en enorm glöd och vilja har Michael Lindgren skapat en organisation som ger svenska paracyklister de absolut bästa förutsättningarna att lyckas. Det är inte minst VM 2018 ett bevis på. Sverige tog då två guld, två silver och ett brons. Det är fler VM-medaljer än svenska team någonsin lyckats vinna förut. Ett resultat av hårt, medvetet och långsiktigt rekryteringsarbete som kombinerats med elitutveckling.

Kategorierna är följande:

– Jubileets kvinnliga idrottare
– Jubileets manlige idrottare
– Jubileets nykomling
– Jubileets ledare
– Jubileets lag
– Jubileets förebild
– Jubileets prestation inom Special Olympics

LÄS MER: http://paralympics.se/har-de-nominerade-till-svenska-parasportgalan-2021/