Meny
Paracykel

Anna Beck tog överlägsen andra raka temposeger i världscupen

På fredagen startade världscupstävlingarna i Oostende för svensk del, med tempolopp. Anna Beck bombade hem en solklar andra världscupseger i rad. Anna Beck bombade hem en solklar andra världscupseger i rad. Louise Jannering och piloten Catrin Nilsson var åtta i tandem, sjätte bästa nation.

När det är närmast pannkaksplatt och det gäller att sitta i fartställningen och bomba på med hög smärttröskel handlar det allt som ofta om de t6vå senaste årens världsmästare,  Anna Beck och nu senast amerikanskan Clara Brown som vann i Kanada då hennes svenska konkurrent fanns hemma i soffan i Värmland och hade covid.

I Oostende var det aldrig något snack om saken. Anna var under halvtimmen på den för WC3 ovanligt långa tempobanan över 21 kilometer.

”Det är Annas favoritbana av de som körs internationellt. Det är en riktig ’tempokörarbana’. Fantastisk starkt och tryggt genomfört lopp av henne. Det syns på tiderna att hon fick ut allt i dag”, säger förbundskaptenen Michael Lindgren spontant direkt efter loppet.

Prispallen på WC3 tempo, 21 kilometer

  1. Anna Beck, Sverige 29.59
  2. Clara Brown, USA +01.19
  3. Jamie Whitmore, USA 01.59

Senare under fredagen körde tandemparet med Louise Jannering och piloten Catrin Nilsson, som inte kamperade ihop senast i Italien men var trea på VM i Kanada.

Det gick klart bättre denna gång och de var sjätte bästa nation med en åttondeplats i den stentuffa konkurrensen där Irland och Storbritannien dominerar klassen.

”Konkurrensen har hårdnat så här ett år innan Paralympics, men vi är över lag nöjda med dagsformen och samarbetet på vår snabba gula tempocykel”, kommenterar Loise på Instagram.

Alla resultat från WB-tempoloppet tandem HÄR!

På söndagen är det dag för linjelopp och en ny dag i jakten på en andra svensk kvotplats på damsidan till Paralympics i Paris 2024. Sverige har i dagsläget kvalat in en damcyklist och en herrcyklist, men vill hemskt gärna åt en andra på damsidan.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.