Alla grenar
Paracykel

Anna Beck tog ny världscupmedalj – silver på tufft bergstempo i Elzach

Anna Beck är en stark ”tempohäst” som passar bäst när det är väldigt lite kuperat. Nu stod ett stenhårt bergstempo på programmet i tyska Elzach. Men det gick bra ändå och bara den lätta japanskan Keiko Sugiura, som är regerande paralympisk mästarinna i temp, var för stark.

Anna Beck kör i världsmästartröja i tempo, krossade i premiären i Belgien – och hade rätt bra känsla inför tävlingen i Tyskland fast den egentligen inte passade alls.

”Det gick riktigt bra. Vi hade en tydlig lopplan där jag skulle utnyttja de partier där jag var bra och det kändes bra under hela loppet. Jag tror att jag tappade ganska mycket på det allra brantaste partiet mot slutet, men det skiljer ju ungefär 20 centimeter och 20 kilo mellan mig och Keiko – så jag tycker att jag fick ut det jag hade hela vägen så jag är jättenöjd med loppet”, säger Anna Beck i väntan på prisutdelningen efter att ha cyklat av sig mjölksyran.

Så slutade bergstempot i Elzach

  1. Keiko Sugiura, Japan 44.18,40
  2. Anna Beck, Sverige  +37,11
  3. Clara Brown, USA +1.53,06

Hela resultatlistan från bergstempot hittar ni HÄR!

Samma ordning i den totala världscupen efter tre deltävlingar. Den stenhårda kampen om mot Keiko Sugiura och Clara Brown går vidare på söndag är det dags för linjelopp i Elzach.

”Jag har kört banan nu och man kan säga att det är en blandning mellan ett vanligt linjelopp och en GP-varvbana. Det är mycket ganska tekniska svängar inne i stan så…det ska bli riktigt kul att köra!”

Du är helt ensam i ett linjelopp, brukar ni prata ihop er ett litet gäng om taktiken?

”Det händer väldigt ofta att jag blir tillfrågad om jag vill vara med på olika taktiska drag…”

Text: Tomas Larsson/SCF   Foto: Danska paracykellandslaget