Alla grenar
Paracykel

Anna Beck kände sig så stark – men VC-spurten i tyska Elzach blev tight

Anna Beck kände sig fortsatt stark i sitt världscuptävlande, men fick ge sig i en tight spurtuppgörelse mellan fem cyklister. Hon slutade därmed femma i tyska Elzach i sin fjärde världscupstart den här säsongen – eller fyra.

Holländskan Aniek van den Aarssen är inte klassificerad ännu, så till dess är Anna Beck fyra i loppet. UCI har stora problem att hinna med klassificeringar av alla nya duktiga paracyklister efter pandemin.

Länge såg det ut siom att Anna Beck skulle ha en bra chans att slå de bägge tuffaste konkurrenterna, japanskan Keiko Sugiura och Clara Brown från USA på bansträckningen som hade en tuff backe men också teknisk stadskörning med snäva svängar.

”Jag kände mig så stark! Hela loppet. Men kom inte upp rätt på slutet. Det var för tight”, säger Anna Beck efteråt.

Keiko Sugiura inledde säsongen med att bli krossad av Anna Beck i det första tempoloppet i belgiska Oostende, men har sedan radat upp tre segrar och har tagit ett stadigt grepp om världscupen. Clara Brown, som var tvåa i spurten denna söndag, och Anna Beck tampas sär bakom och så är det helt enkelt LÅNGT till fjärde cyklist i världen i C3-klassen just nu.

Alla resultat från VC-linjeloppet i Elzach HÄR!

Innan linjeloppet hade Anna Beck radat upp placeringarna 1, 3 och 2 i världscupen på tempo, linje respektive bergstempo.

Nästa tävling på Anna Becks tre veckor långa roadtrip i maj blir EM i Österrike. Där tillkommer också Louise Jannering med team tandem och den svenska ledarstaben som alla åkte hem efter världscupen i Belgien.

Text och arkivbild: Tomas Larsson/SCF  


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen. Kolla gärna in erbjudanden nedan!