Meny
Paracykel

Anna Beck har efter starkt SM hittat liknande backar kring Kil som på VM

Anna Beck, som på torsdagen tog SM-guld i jaktstart i Linköping, är helt enkelt världens bästa kvinnliga paracyklist när det gäller tempo på slät väg. När det nu återstår en månad till avresan mot Kanada ligger mycket fokus på att bli snabb på VM-tempobanans ilskna backe.

Första ska den svenska truppen med Anna Beck, Daniel Strandberg och tandemcyklisten Louise Jannering med piloten Catrin Nilsson acklimatisera sig efter jetlag  början av augusti med världscup i Quebec. Sedan börjar allvaret.

Och för Anna Becks del handlar mycket fokus på försvara VM-guldet i tempo. Då måste hon hålla nästan samma fart som värsta konkurrenten, Keiko Sugiura, i banans enda riktigt tuffa motlut. Japanskan är grymt stark uppför.

”Ja, det är tempot som jag är väldigt fokuserad på att ta hem så får linjeloppet mera bli som det blir. Jag kommer ge det ett försök där också. Men jag har kollat banprofilen på tempobanan; stor del är det ganska slätt vilket passar mig men så har vi en ganska kort men brant backe…”

Anna Beck är ledstjärna för RF:s och Svenska Spels Tillsammans för fler i rörelse, en ambassadör för sporten – och en av världens bästa kvinnliga paracyklister.

Men med en månad kvar kommer Anna Beck lägga mycket krut på att förbättra sig ytterligare i den där typen av passager. Hon var också tvåa i ett bergstempo i världscupen i Tyskland i våras…snäppet efter Sugiura.

”Jag har identifierat ett par backar på mina träningsvägar runt Kil som är nästan likadana som den där tempobacken. Det kommer allt bli mycket extraträning i dem närmaste veckorna innan vi åker till Kanada…”

Hon var väldigt nöjd med hur benen kändes i SM-jaktstarten som var en mixedklass med klassificeringssystem, kolla också i artikeln direkt efter loppet HÄR!

Läget måste väl kännas bra med ett så här stabilt lopp en månad innan världscupen i Quebec och sedan 45 mil nordost mot VM?

”Ja, det tycker jag! Det var jättekul att köra i dag. Kroppen känns bra, det svarade bra i dag. Jag orkade hålla i min åkning efter den planen som jag hade  – så jag är nöjd”, utbrister Anna Beck.

”Sedan vet man ju aldrig hur det ligger till exakt förrän man tävlar mot dem man ska tävla med VM-medaljerna om, men känslan är bra just nu…”

Text och foto: Tomas Larsson/SCF