Alla grenar
Paracykel

Anmälan till Svenska Mästerskapen Paracykel Handbike öppen

Svenska Mästerskapen (SM) i Paracykel Handbike går av stapeln första helgen i juli med CK Bure som arrangör. När SM-veckan ställdes in på grund av rådande pandemisituation bestämde sig klubben att satsa ändå.

Trots att det är som det är med covid, bestämde vi att ändå arrangera ett kortdistans-SM på eget bevåg tillsammans med Svenska Cykelförbundet. Att ha tävlingen på en motorbana är en jättebra variant och eftersom Falkenbergs Motorbana varit väldigt hjälpsamma, så har det blivit ett bra samarbete mellan två ideella föreningar. När jag pratat med dom som tävlar i klubben hör jag att det finns ett stort sug efter att få tävla, så vi gör det bästa av situationen och får till ett SM. Hallands Cykelförbund har hyrt banan vid några tillfällen så närstående cykelklubbar har provkört bland annat lagtempo. Den är både tekniskt avancerad och kuperad; hur rolig som helst, säger Håkan Hörstedt, Ordförande CK Bure.

SCF Svenska mästerskapen i Paracykel Elit Handbike äger rum 3 juli. Samma dag blir det blir dessutom SM Landsväg Kortdistans Herr Senior och Dam Senior.

På förmiddagen genomförs dessutom ett lopp för ungdomsklasserna PF10-12, PF13-14 samt PF15-16. Loppet kallas för GP Halland Ungdom och har ingen SM-status.

Anmälan görs HÄR