Meny
Trial

Landslagstruppen i trial för 2023 är klar – består av fem vassa cyklister

Nu är det klart vilka trialcyklister som finns med i landslaget 2023. Det blir fem vassa cyklister som bland annat har två återstående världscuptävlingar och ett stort VM i Glasgow att ta sikte på. 

Landslaget i trial 2023 består av följande cyklister

  • Hilda Andersson, Arvika IS
  • Ludvig Andersson, Arvika IS
  • Rasmus Lidén, Tranemo CS
  • Alexander Karlsson, Hawkhills TK
  • Joacim Lundgren, Partille TK

Nya förbundskaptenen i trial, Lena Alfvén, sammanfattar truppläget så här inför landslagssäsongen 2023:

”Landslaget i trial 2023 består av ett gäng hungriga cyklister som redan under våren visat var skåpet ska stå i både världscupsammanhang som i övriga internationella tävlingar. Det ska bli spännande att se vad vi kommer att få se under resten av året. VM i Glasgow är ju såklart en stor och viktig tävling, men innan dess väntar både världscup och SM. Håll koll på triallandslaget!”

VM i Glasgow, som avgörs i augusti, kommer att bli en av de mest prestigefyllda tävlingarna i cykeltrial genom tiderna då ett samlat cykel-VM är så STORT i sig.

Antalet världscuptävlingar är i alla fall en mer än förra årets två. Vi har redan avklarat den tidiga premiären i spanska trialnästet Vic.

I juli är det dags för ett besök i Frankrike innan världscupen, liksom förra året avslutas i Danmark. Då var det centrala Köpenhamn. Nu blir det i Aarhus.

Världscupen trial 2023

Vi har redan avklarat inomhus-SM där Alexander Karlsson och Hilda Andersson blev mästare och den 17 juni är det dags att dela ut mästartröjor i seniorelit dam och herr samt juniorer vid utomhus-SM.

Det är i år Hawkhills som arrangerar och de tar sporten till publiken i stället för tvärt om då tävlingarna körs på Stortorget som är den centrala mötesplatsen i Laholm. Ordinarie anmälan går ut den 2 juni.

Text: Tomas Larsson/SCF
Arkivbild: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.