SM Trial utomhus 2020

SM Trial utomhus 2020-09-12

Arvika idrottssällskap står åter värd för Trial-SM den 12 september- Tävlingsansvarig är Christian Andersson. Han utlovar en utmanande SM-bana med bra variation och blandade hinder som håller måttet för den svenska trial-eliten. Men framför allt är Christian Andersson glad över att SM blir av detta speciella år – trots att mästerskapet sker utan publik.

– Det viktiga i år har varit att få till något. Våra trialcyklister är taggade att tycker det är kul att ha något att träna inför. Vi räknar med lite manfall i år, men hoppas cyklisterna tar chansen och anmäler sig, och ser SM som en möjlighet att få tävla och träffa likasinnade, säger han.

– Vi har haft en väldigt annorlunda säsong. Alla internationella tävlingar har varit inställda, förutom en C-tävling i Slovakien. Våra landslagscyklister har försökt upprätthålla normal träning men behöver träffas och inspireras av varandra så det kan bli fler träffar innan året är slut, säger Mats Hult.

Årets SM följs av en SweCup-tävling i Arvika den 13 september och den 26 september arrangeras säsongens andra och sista SweCup  i Tranemo, vilket glädjer Mats Hult.

– Flera tävlingar har flyttats i år, för att sedan ställas in. Så det är kul att det kommer tävlingar nu för de som vill tävla. För våra landslagsåkare gäller det att hålla tävlingsmoralen uppe, för förr eller senare är det dags igen.

 

SM trial utomhus

SM trial utomhus avgörs fr.o.m i år i tre klasser, Herr Elit, Herr Junior och Dam Elit.

Dam Elit från 15 år och uppåt enligt internationellt reglemente. För samtliga klasser gäller minst tre startande från minst två olika klubbar för att mästerskapstecken ska kunna delas ut enligt SCF:s reglemente.


Resultat Trial SM 2020

Herr Junior

1:a Ludvig Andersson, Arvika IS

2:a Hilda Andersson, Arvika IS

3:a Simon Nordström, Partille Trial Klubb

Herr Elit

1:a Alexander Karlsson, Hawkhills Trial Klubb

2:a Rasmus Liden, Tranemo CS

3:a Tobias Hult, CK Dainon