Börja cykla trial

Trial är en sport för alla, från liten till stor som kan utövas var som helst! Då fokus ligger på balans, teknik och koordination kan också cyklister inom andra grenar ha nytta av att träna trial. Tillsammans kan vi få trial att växa i Sverige!

Trial är en spännande och spektakulär cykelgren, där de viktigaste faktorerna är stabilitet och kontroll av cykeln i extrema situationer. Trial växte fram i Europa på 1970-talet och har sina rötter i den motordrivna versionen. 1985 integrerades trial helt inom det internationella cykelförbundet UCI varefter sporten har utvecklats snabbt. Trial är en lättillgänglig idrott som utövas över hela världen av barn och vuxna i såväl skogsterräng som stadsmiljö.

Utmaningen i trial är att ta sig över grupperade sektioner utan att sätta foten i marken eller med någon del av cykeln (med undantag av hjulen) vidröra marken eftersom detta medför straff. Efter att ha genomfört sektionerna, är det den cyklist som har minst antal straffpoäng som förklaras som vinnare. De vanligaste hjulstorlekarna som används inom sporten är 20 och 26 tum.

Om du som privatperson eller förening vill veta mer om trial, kontakta grengruppen: trial@scf.se

Aktiva föreningar finns idag i Göteborg, Laholm, Nyköping, Tranemo och Rävlanda.

Grengrupp Trial

Kontakt: trial@scf.se
Ordförande: Stefan Lidén
Ledamöter: Christian Andersson, Nadine Kåmark,
Förbundskapten och ansvarig för elitverksamheten: Mats Hult
Trials representant i kommissariekommittén: Anna Hult (ej medlem)
Adjungerad styrelserepresentant: Marie Rydne
Tävlingsansvarig Trial: Malin Lindgren malin.lindgren@scf.se
Om Trial

 

Cykelhandlare som säljer trialcyklar i Sverige