SM Trial utomhus 2021

Årets SM i cykeltrial arrangerades av CK Dainon i Björkvik 20210606

Fokuset var på topp under söndagens Svenska Mästerskapen (SM) Trial i Björkvik. att banorna låg i gassande sol och i myggtät skog bekom inte åkarna. På de utmanade banorna var det endast Hilda Andersson (Dam elit) som slog till med full pott, 250 poäng, redan under det första varvet av tre.

Jag tror att Hilda Andersson är ett namn vi ska lägga på minnet inför kommande stora mästerskap. Det var en mycket imponerande körning idag, säger Malin Lindgren Henttonen, Tävlingsansvarig för Trial, BMX, MTB, Svenska Cykelförbundet.

Dagens SM arrangerades av CK Dainon, som var osäkra in i det sista om de skulle kunna genomföra tävlingen med tanke på rådande pandemi. Tack vare de nya direktiven som började gälla 1 juni löste det sig.

Vi valde att vara flexibla i våra förberedelser och sedan lägga in en spurt under de sista dagarna. Under tävlingsdagen flöt allt på bra. Vi fick lagom mycket värme och lagom mycket mygg… Stort tack till Cykelförbundet för allt stöd i samband med denna tävling.

På plats var även Förbundskapten och Chefskommissarie Mats Hult.

Det var roligt att se cyklisterna tävla igen. I både Herr Elit och Herr Junior tycker jag att favoriterna pallade trycket och upprepade sina titlar från 2020. Extra kul var att vi för första gången fick kora mästare även i Dam Elit. Vi fick se många fina prestationer under dagen där Hilda Andersson kanske stack ut mest, säger Mats Hult, förbundskapten Trial, Svenska Cykelförbundet.

Resultat:

Herr Elit

  1. Alexander Karlsson Hawkhills TK, 540
  2. Tobias Hult CK Dainon, 420
  3. Viktor Fredriksson CK Dainon, 140

Dam Elit

  1. Hilda Andersson Arvika IS, 680
  2. Nadine Kåmark Partille TK, 420

Herr Junior

  1. Ludvig Andersson Arvika IS, 670
  2. Oskar Bäckman Arvika IS, 360
  3. Simon Nordström Partille TK, 110

Fullständigt resultat går att hitta HÄR