Alla grenar
Trial

Syskonen Hilda och Ludvig Andersson

Här har vi två syskon som älskar cykeltrial och gärna vill att fler börjar cykla, både för att få fler kompisar men också för att de vill ha fler spännande tävlingar i Sverige.

Hilda Andersson
Född: 2006
Klubb: Arvika IS

Hilda började med trial när hon var 10 år efter att ha blivit inspirerad av sin bror Ludvig och de stora förebilderna Nadine Kåmark och Joacim Nymann.

Det roligaste med trial är tävlandet. Då får man cykla häftiga sektioner med hinder som kräver bra balans och man måste också ta snabba beslut hur man ska köra.  I Sverige tränar och tävlar tjejer med killar, det tycker jag är jättekul!

Att hon älskar att utvecklas inom idrotten framförallt genom att tävla inom cykeltrial är tydligt och syns även i resultaten, hon blev totalsegrare i årets SCF Trial Cup C-klassen och var även med på Youth Games 2018 i Italien, en jättehäftig upplevelse att träffa så många unga trial-cyklister från hela världen.


Ludvig Andersson
Född: 2004
Klubb: Arvika IS

Ludvig satsar med allt han kan på cykling! Han började med trial för att hans pappa kört motorcykeltrial och det blev också en del Youtube på Björn Levin när han cyklade.

Trial är kul för man märker snabbt att man utvecklas, man tar sig upp för högre hinder för varje träning. Och att träffa många nya trial kompisar på tävlingar gör cyklingen kul!

Ludvig är stolt över sina tävlingsresultat. Han blev 8:a i Youth Games 2018, minimies category och blev 3:a i JSM 2018 som han körde på dispens. Han har vunnit SCF Trial cup C- klass, flera tävlingar i B- klassen och en i Klass A. 2019 blev han Svensk Juniormästare.