Meny
Trial

Hilda Andersson slutade sjua på tidig världscuppremiär i Katalonien

Hilda Andersson blev bäst placerad av de tre svenskarna som hade åkt till den tidiga premiären i världscupen i spanska Vic – där trialsporten är så stor. Den unga jättetalangen från Klässebol utanför Arvika slutade sjua.

Brorsan Ludvig Andersson hade bytt TV4:an Talangstudio mot de klassiska tuffa stenhindren i sektionerna i Katalonien och tog sig till semifinal. Där är det rejält tufft för en förstaårssenior med Ludvig gjorde det bra och blev 24:a i 20-tumsklassen.

Alexander Karlsson vann inomhus-SM i Skövde på ett övertygande sätt och var nära VC-semi i 26-tumsklassen. Han samlade ihop två gånger 150 poäng och var därmed 20 poäng från topp 15 som kvalade in till semi.

”Jag hade en bra känsla och kör bra på många sektioner men tappar tyvärr fokus ett par gånger och det kostar mig en semifinalplats i dag”, säger Alexander Karlsson luttrat.

Hilda Andersson körde riktigt bra på det andra varvet och var nära att nå en ny VC-final, men hade denna gång inte marginalerna på sin sida – hängde på tio poäng till sist. Nu blev Hilda sjua, vilket givetvis är en ny stabil insats.

Vann finalen gjorde inte någon av de bägge förhandsfavoriterna utan Alba Riera Roura, en annan av Spaniens alla superduktiga cyklister.

Text och arkivbild: SCF  


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.