Alla grenar
Trial

Joacim Nymann svensk mästare igen

Vi har en ny svensk mästare i Trial inomhus! För andra gången i rad knep Joacim Nymann, Kinds GoGreen CK guldmedaljen när Svenska Cykelförbundets andra mästerskap någonsin i grenen Trial inomhus arrangerades idag i Piteå.

Fyra cyklister, Alexander Carlsson Kinds GoGreen CK, Joacim Nymann Kinds GoGreen CK, Tobias Hult CK Dainon och Viktor Hedin CK Dainon, gick vidare från kvalet till finalen som direktsändes av SVT i samband med SM-veckan vinter som denna vecka pågår i Piteå. Kvalet blev en oerhört jämn kamp mellan de fyra cyklister som gick vidare till final.

Tre av de fyra åkarna fick alla noll prickar och var tvungna att skiljas åt på åktid. Finalen avgjordes i den allra sista sektion, spänningen var olidlig. De tre cyklisterna som till slut hamnade på pallen fick känna på både tuffare hinder, en smygande trötthet, massor med finalnerver och pressen av att inget var självklart.

Pitemässan alldeles vid Pite Havsbad bjöd på en härlig inramning med fulla läktare av åskådare under precis hela dagen. Det visar på vilken fin publiksport Trial är och vilken fantastisk stämning som Piteborna bjuder på.

Känn på tävlings- och publikstämningen genom att se finalen i sin helhet på SVT Play.

Resultat:

1:a Joacim Nymann, Kinds GoGreen CK
2:a Alexander Carlsson, Kinds GoGreen CK
3:a Tobias Hult, CK Dainon
4:a Viktor Hedin, CK Dainon