Trial

Hilda Andersson korsbandsskadad men hoppas ändå på VM i december

Hilda Andersson tog VM-brons i november 2022 och var i final såväl på VM som EM under 2023. Men 2024 kommer mestadels bestå av rehabilitering efter en väldigt jobbig knäskada vid en innebandymatch där bland annat korsbandet gick av. Hilda har ändå ett litet hopp om att kunna starta på VM i december.

Hilda Andersson berättar i en SVT-intervju om hur hon fastnade med foten och vred till knäet. Följden blev en korsbandsskada som kräver operation. Hon upplevde händelsen som fick så jobbiga följder så här:

”Jag minns bara att det blev svart och sedan minns jag att sjukvårdaren tog i mitt ben, och då vet jag att jag vaknade. Det gjorde så sjukt ont. Helt galet”, säger hon till SVT Sport.

Förutom att korsbandet gick av skadades dessutom ledband och menisk, uppger SVT. Den 25 januari är det operation och sedan en lång rehabilitering.

Men Hilda har faktiskt inte gett upp tanken om att kunna starta VM i december, även om rehabträningen får ta den tid det tar när den väl kan komma igång på allvar efter operationen.

”Min sjukgymnast har sagt att om allt flyter på som det ska efter operationen så kan jag nå dit. Så jag hoppas. Jag är mest orolig över att det aldrig ska bli helt bra och att jag kommer ha ont eller någon typ av begränsning”, säger Hilda till SVT.

Den stora trialtalangen från Klässbol utanför Arvika tillägger:

”Jag hoppas också komma ut starkare ur det här och att det ska hjälpa mig både fysiskt och mentalt och att jag ska stärkas som människa.”

Text och foto: SCF