Alla grenar
Nadine Kåmark fick dispens under SM  och tävlade i herrjunior klassen. Trial

Nadine Kåmark får elitidrottsstipendium

Nadine Kåmark, tävlande för RHCK Cykelklubb, är en av de 75 idrottare från 45 specialidrottsförbund som har tilldelats Svenska Spels Elitidrottsstipendium 2017-2018. Stipendiet delas ut årligen till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. 24-åriga Nadine Kåmark från Onsala utanför Göteborg uppfyllde kraven för att få stipendiet.

– Jag är helt överlycklig att fått detta stipendiet! För mig är det dels ett kvitto på all enorm energi och tid jag lagt ner på att försöka få till pusslet med att studera+idrottssatsa, samtidigt som det är pengar som är mycket väl behövda i min tävlingskassa. Och att dessutom få gå på idrottsgalan för att ta emot stipendiet kommer bli jätte häftigt, säger Nadine Kåmark.

Nadine satsar, parallellt med studier på Chalmers, på cykling med målet inställt på en pallplats på Trial-VM som avgörs i Kina i november, ett mål som ser ut att ligga inom räckhåll. Nadine har gjort fina resultat hela året och tog bland annat en pallplats i sista World cup-tävlingen, vilket resulterade i en fjärdeplacering totalt i cupen.

– Elitidrottsstipendiet ger ett oerhört viktigt stöd till studerande idrottare i deras satsning mot världstoppen. Det är i dagsläget flera kvinnor än män som uppfyller de höga krav som ställs på stipendiaterna och i och med det fyller stipendiet en viktig roll för att åtminstone till en liten del utjämna de skilda förutsättningar som råder för elitidrottande kvinnor och män, säger Liselotte Ohlson, avdelningschef för elitidrottsstöd på Riksidrottsförbundet.

Förutom ekonomiskt stöd ingår också resursstöd från Riksidrottsförbundet i idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition.

– Svenska Spel har ett stort engagemang för svensk idrott och vill i alla lägen skapa så goda förutsättningar som möjligt för dess utövare. Att kunna kombinera idrottskarriären med studier innebär att vi även är med och skapar möjligheter efter den avslutade idrottskarriären. Så tar vi svensk idrott framåt, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef Svenska Spel.

Den officiella utdelningen sker i samband med Idrottsgalan den 15 januari 2018.

Stort Grattis Nadine!