Meny

FAQ

Här nedan följer några frågor och svar inför 2023-års E-cyclingsäsong. Har du en fråga som du inte hittar svaret på nedan är du välkommen att mejla din fråga till kansli@scf.se så gör vi vårt bästa för att besvara den och kanske lägger till den här.

Hur tecknar jag en E-cyclinglicens?

Svar: Du kan teckna en E-cyclinglicens på två sätt:

Utan föreningstillhörighet väljer du som du inte är ansluten till en cykelförening eller som inte tycker det är viktigt att ha din cykelförening på licensen. Utan förening kopplad till din licens har du inte heller rätt att köra SM i E-cycling (inbjudningslopp med 15 herrar och 15 damer). Tecknandet går på bara ett par minuter och ställer inga krav på att en förening har lagt till dig i sitt medlemsregister i RFs databas Idrottonline. Just kopplingen till RFs databas Idrottonline kan ibland upplevas som en tröskel för många som är nya licenstecknare. Licensen tecknas i detta fall på scf.se/licenser

Med föreningstillhörighet väljer du som hoppas kvala till SM i E-cycling och/eller är ansluten till en cykelförening. Licensen tecknas i detta fall på swecyclingonline.se . Cyklister som avser teckna licensen via SWE Cycling online behöver själva säkerställa att de finns registrerade som medlem i sin föreningen i Idrottonline. Detta görs genom att logga in eller skapa konto på www.swecyclingonline.se och titta under ”Profil” där det visas vilka föreningar som det finns registrerat medlemskap i. Skulle rätt förening saknas skall cyklisten kontakta föreningens administratör för Idrottonline. Instruktion på hur du tecknar licens i SWE Cycling online finns här. Licensen tecknas i detta fall här: www.swecyclingonline.se

 

Hur hittar jag en förening eller kontaktuppgifter till min förening?

Svar: Du hittar föreningar anslutna till Cykelförbundet med kontaktuppgifter här.

 

Behöver jag som redan har en årslicens teckna en E-cyclinglicens för att delta i vinterns E-cyclingarrangemang (exempelvis SWE Cup)?

Svar: Nej. Du som redan har en årslicens behöver inte teckna en E-cyclinglicens för att delta i SCF’s E-cyclingarrangemang. Har du en licens för året 2022 är den giltig fram till den 31 december 2022. Tecknar du en ny licens efter den 1 december (licensår 2023) är den giltig från dagen du tecknar fram till den 31 december 2023. Alla årslicenser, inklusive motionslicensen, innehåller redan E-cyclinglicensen.

 

Varför rekommenderar ni en Motionslicens istället för en E-cyclinglicens?

Svar: Med en Motionslicens istället för en E-cyclinglicens kan du som licensinnehavare även delta i motionslopp som ställer krav på licens. Med en Motionslicens har du även rätten att ställa till start i klassen ”Sportmotion”, som används av vissa tävlingsarrangörer.

 

Hur anmäler jag mig till de E-cyclingarrangemang som SCF arrangerar, exempelvis SWE Cup?

Anmälningslänkar till de olika arrangemangen dyker upp i Cardskipper-appen där du har din digitala licens. Se till att tillåta push-notiser för Cardskipper-appen i telefonen så kommer du bli meddelad när anmälningslänkar finns tillgängliga.

 

Hur fungerar en Engångslicens?

Svar: Vill du bara köra en deltävling i SWE Cup kan du välja att teckna en Engångslicens för det aktuella loppet. Det är endast på E-cycling SM som en Engångslicens inte är giltig. Läs mer om hur du tecknar en Engångslicens på scf.se/licenser.

 

Vilka regler gäller för årets SWE Cup?

Svar: Alla regler och datum, mm för SWE Cup E-cycling 2023 finns här.

 

Jag får inte min digitala licens att fungera – hur kommer jag åt anmälningslänkarna till SWE CUP?

Svar: Om du har en licens men mot förmodan ändå inte får Cardskipper-appen att fungera, mejla oss på kansli@scf.se med namn och licensuppgifter så mejlar vi ut anmälningslänk åt dig.

 

Läs mer om licenser och avgifter här