Meny
e-cycling

E-cyclinglicens

Nytt inför E-cyclingsäsongen 2022-2023 är att det införs en E-cyclinglicens. Det kommer krävas någon form av licens för att få delta i SCF’s E-cyclingarrangemang från första december 2022.

E-cyclinglicensen (licensår 2023), för dig som endast vill köra SCFs E-cyclinglopp och ha en olycksfallsförsäkring, går att teckna från 1 december och är giltig från teckningsdagen t.o.m. sista december av licensåret. Du som redan har en årslicens för 2022 kan tävla på den fram till 31 december 2022. Därefter krävs att du tecknat en ny licens (oavsett licens) för att kunna delta i de tävlingar som arrangeras resterande delen av tävlingssäsongen 2023.

Vill du bara köra en deltävling kan du välja att teckna en Engångslicens. Läs mer och teckna din licens här.

Varför införandet av licenskrav? Precis som vid alla andra tävlingsdiscipliner så är det licenskrav. Licensen skapar förutsättningar för SCF att jobba med planering, upplägg, resultat, rättvisa tävlingar och administration inom den aktuella grenen. Dessutom innehåller årslicenserna en olycksfallsförsäkring som gäller vid både tävling och träning samt tjänsten ”Aktiv vård”.

Mer om E-cyclinglicensen:

  • Ger rätt att delta i SWE Cup, SM kval, samt alla andra SCF E-cyclingarrangemang.
  • Ingen föreningstillhörighet krävs (vid deltagande i SM krävs att licensen tecknats i SWE Cycling online).
  • Olycksfallsförsäkring vid ordinerad träning och sanktionerad tävling t.o.m. 31 december på licensåret samt ”Aktiv vård”.
  • Tillgång till Swe Cycling Community i Cardskipper som bland annat innehåller rabatter och erbjudanden från SCF’s partners.
  • Inkluderad i samtliga övriga årslicenser.
  • Pris: 250 kr.

 

– FAQ inför säsongen 2022/2023 finns här.

– Läs mer om licenser och avgifter här