Meny
e-cycling

Vad är E-cycling?

E-cycling eller virtuell cykling är något som blivit väldigt populärt dom senaste åren. Man kan helt enkelt cykla mot och med andra cyklister som är uppkopplade på en gemensam plattform. Störst framgång och mest populär just nu är Zwift, där man anordnar flera event om dagen, dygnet runt, året runt.

En av fördelarna med E-cycling är att din träning blir mer realistisk. Du kan följa en bana på skärmen och då anpassas också motståndet på din smarta uppkopplade utrustning. Det är också en social plattform där det finns möjlighet att träffa och chatta med andra cykelintresserade personer, kompisar, team, klubbmedlemmar och kända profiler inom sporten.

E-cycling som sport har vuxit väldigt snabbt senaste året och marknaden har det fullkomligt exploderat. Tour de France har till och med körts virtuellt med direktsändning på Eurosport och senare under 2020 kommer första officiella VM att hållas av UCI och Zwift.

Sverige ligger långt fram inom E-cycling och har några av världens bästa cyklister, både på dam och herrsidan. Förbundet har redan anordnat ett Svenskt Mästerskap, en Swe Cup och flera utmaningar inom Landsväg och MTB på Zwift. Vi kommer såklart att fortsätta med detta och alla event kommer att publiceras i vår eventkalender.

Det finns såklart fler plattformar än just Zwift. Några av dom största alternativen är Rouvy, RGT cycling, The Sufferfest, BKool, Veloton, och FulGaz. Vi undersöker kontinuerligt alternativen och förutsättningarna för att skapa dom bästa förutsättningarna för er.