e-cycling

Fin säsongsfinal av SWE Cup där Bjärehed glänste i avslutningen

Då har vi haft vår final på SWE Cup. Sju härliga race är nu över och det är dags att summera säsongens SWE Cup. Vilka måndagskvällar vi har haft tillsammans med alla cyklister – helt magiskt. Totalsegrare blev Marlene Bjärehed och Johannes Randrop Keiding.

Bjärehed segrade både i sista och totalen

Den 28 kilometer långa banan Royal Pump Room 8 i det virtuella Yorkshire inbjuder till aggressiv åkning och det fick vi verkligen se prov på.

Det var återigen ett stort fält som gav sig av och det gillar vi såklart! Det var ju sprintar inlagda på detta race så det gällde att inte tappa fokus.

En som var väldigt laddad var Marlene Bjärehed som redan innan loppet hade sagt att hon skulle gå för seger i loppet och i totalen. Marlene gjorde ett väldigt bra lopp och var väldigt aktiv i sprintarna. Hon fick dock hårt motstånd av bland annat VM-lagskollegan Mika Söderström som bjöd på en tuff fight.

Det blev en väldigt tuff målspurt som Anna Svärdström drog igång tidigt. Hon orkade dock inte riktigt hålla hela vägen, utan fick ge sig och Anna Embring korsade mållinjen först. Men Bjärehed hade tillräckligt med poäng från de fyra andra tillfällena att plocka dem. När hade vi räknat ihop alla poängen blev resultatet så här:

Damer, sista deltävlingen

 1. Marlene Bjärehed
 2. Anna Embring
 3. Mika Söderström

Totalen damer A

 1. Marlene Bjärehed
 2. Mika Söderström
 3. Anna Embring

Lagtävlingen damer

 1. SZ SCSGBG
 2. SZ Winforce
 3. eSport Race Team

Blomqvist segrade i den sista deltävlingen

Samma tuffa bana stod på herrarnas agenda denna kväll. Förstaplatsen var redan avgjord men det skulle visa sig bli en tuff kamp om de resterande toppositionerna i totalen.

Det var full fart från början och det bjöds på härligt motstånd och tuffa utbrytningar. Robin Liljeros visade tidigt att han ville vara med och bidra till att hålla tempot uppe.

Martin Härberg, Johan Wirén och Isak Nordin hade också bestämt sig för att göra det tufft för dom övriga cyklisterna. Isak Nordin gjorde en riktigt imponerande sprint uppför första KOM-backen.

Det blev sedan en riktig sprintfest och man gick otroligt hårt i fronten. Det gjorde att fler och fler fick droppa av under loppet och det var en mindre grupp som skulle spurta om vem som kom först i mål.

Först över mållinjen kom Jonathan Blomqvist som gjorde en väldigt stark spurt. När vi räknat ihop poäng så blev det så här:

Herrar, sista deltävlingen

 1. Jonathan Blomqvist
 2. Martin Härberg
 3. Daniel Pinto

Totalen herrar A

 1. Johannes Randrop Keiding
 2. Samuel Brännlund
 3. Johan Norén

Lagtävlingen herrar

 1. SZ SCSGBG
 2. SZ Umara
 3. Team Swedish Zwifters

”Vi vill passa på att tacka alla cyklister som varit med i SWE Cup för alla roliga lopp och härliga minnen som vi har med oss. Vi vill också tacka alla våra partners som gör detta möjligt. Ett stort tack till Anders Ekh och alla i grengruppen för det jobb som ni lägger ned för att göra detta möjligt. Nu laddar vi inför SM och VM. SWE Cup kommer tillbaka och vi också. Tack för denna säsong”, säger grengrupp E-cyclings ordförande Conny Björnehall.

Text: SCF
Foto: Privat


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. SWE Cup presenterades av de tre grenspecifika Dstny SE, LactiGo och Wahoo samt Enervit.