Meny
e-cycling

Sista RGT Challenger-deltävlingen är avklarad – nu väntar SWE Cup

Den tredje tävlingen på RGT-plattformen bjöd på ett nytt spännande och krävande lopp. På startlinjen fanns många starka namn när det gäller E-cycling och det skulle också bli tuff kamper både i herr- och damloppet. Vinnare blev Johanna Tidholm och Johan Norén

På damsidan kom det ganska snart att handla om fyra starka cyklister i deltävlingen av SM-kvalgrundande SCF RGT Challenger, innan nu SWE Cup tar vid med samma funktion.

Det var Embring, Nyman, Svärdström och Tidholm som skulle göra upp om pallplatserna. Man körde hårt och följdes hela vägen i mot mål där Nyman var den första som fick släppa.

Längsta strået i spurten drog Johanna Tidholm som kunde vinna före Anna Embring och Anna Svärdström.

På herrsidan så startade man i ett ruskigt högt tempo fast det var slakmota från start. Jonas Bjärehed satte av direkt och visade framfötterna.

Det skulle dock visa sig att det var många som ville vara med och göra upp om allen denna dag. Det var ett härligt race med många utbrytningar och försök att splittra klungan.

Efter ett tag så gick en av favoriterna, Johan Norén loss och fick några sekunders försprång. Men det var många som jagade där bak. Norén lyckades göra ytterligare ett väldigt bra lopp och kunde hålla undan hela loppet. däremot blev det en knivskarp spurt om andra- och tredjeplatsen som till sist togs av Karl Tiselius och Henrik Öijer.

*Alla anmälningslänkar till årets SWE Cup är klara men kan inte matas in i Cardskipper förrän på torsdag. Då går det också att börja teckna E-cyclinglicens. Det ska påpekas att man får köra SWE Cup med vanlig tävlingslicens.

 

Cyklande samarbetspartner testade att köra det tuffa loppet

”Något som var extra roligt var att vi under loppet fick besöka en av våra samarbetspartners Dstny som dessutom var med och cyklade loppet. Grymt bra insats av Wilmer som körde och kul med en aktiv partner till förbundet! Nu laddar vi om inför SWE Cup”.

Det säger Conny Björnehall, som är ordförande i grengrupp E-cycling – och kommentator på måndagens lopp.

Vi på Svenska Cykelförbundet passade på att besöka Dstny SE-kontoret i Hammarby Sjöstad där Wilmer Janemon hejades på från tv-soffan vid storbildsskärmen några meter bort och coachades lite av SCF:s Fredrik Kessiakoff.

”Det har var RIKTIGT jobbigt, men också väldigt kul! All respekt för alla duktiga cyklister”,  pustade Wilmer efter halva loppet – med ett leende på läpparna.

Dstny SE har verkligen fallit för E-cycling. På det belgiska huvudkontoret är man huvudsponsor för det klassiska World Tour-laget Lotto Soudal, som kommer att heta Lotto-Dstny nästa år.

”Eftersom vi bor i Sverige och inte har något vidare cykelväder just nu kom E-cycling upp som ett perfekt alternativ för oss att aktivera personalen. Så nu har vi på Dstny Sverige köpt in sådana här Wahoo E-bikes till kontoren. Det är meningen att det ska bli en social grej också där kontoren kan tävla mot varandra på olika sätt; inte bara rekordtider utan kanske sträcka eller tid också. Det finns alla möjligheter”, säger Wilmer Janemon.

Text och foto: Svenska Cykelförbundet


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Glädjande nog har vi på E-cycling tre grenspecifika, kolla gärna in dem nedan!