Meny
e-cycling

Redan många spännande nyheter inför en het E-cyclingsäsong 2023

Snart är det äntligen dags att starta upp en ny E-cyclingsäsong och vi är väldigt taggade inför vad som är på gång. Vi har några spännande nyheter och är väldigt glada och spända inför att vara med på SM-veckan i Skövde. Vi kan också redan nu avslöja att vi kommer att ha lite nya samarbetspartners. Det är vi väldigt stolta över och de kommer att presenteras i en separat nyhet.

E-cycling på SM-veckan i Skövde

Som vi redan har meddelat kommer vi alltså att vara med på SM-veckan vinter i Skövde. Vår SM-tävling kommer att köras torsdag 2 februari (tid är ej klart ännu).

Cyklisterna kommer i SM-finalen att få tävla mot varandra på plats i Skövde på en mäktig E-sportarena. Vi kommer under hösten att hålla tester inför SM som är öppna för alla att vara med på. Mer information och detaljer om hur och när det går till kommer längre fram.

Men målet är att det sker under november. SM kommer att köras på en plattform där man kan ta bort reklam för att inte strida mot kraven från SVT.

Sverige får en till VM-plats

Vi har redan nu fått ett datum när VM kommande säsong ska köras. VM avgörs 18 februari 2023. Här har vi fler glädjande nyheter när det gäller svenskt deltagande.

Vi har blivit erbjudna 3 platser för herrar och 4 platser för damer. Det är en ökning från ifjol och baseras på våra resultat och dom aktiviteter som vi gör inom E-cycling. Det är vi såklart mycket stolta över och ser fram emot tävlingarna.

SWE Cup-succén fortsätter

Vi är väldigt glada och stolta över att ni gillar våra tävlingar och förra årets cup blev en succé. Det var några väldigt spännande race och många gillade upplägget med scratch- och primesrace blandat, varannan gång.

Vi tittar nu på upplägget för kommande SWE Cup och kommer att använda utvärderingarna som underlag till detta. Det som är klart redan nu är att vi inte kommer att starta SWE Cup förrän efter 1 december. Detta har med möjligheten att teckna licens att göra.

Datum för SWE Cup blir 5, 12, 19 december och 9, 16, 23, 30 Januari. De fem första loppen är en del av kriterierna för VM lagen. De fem bästa loppen kommer att räknas i totalen av SWE Cup.

Arbetsgrupp

Man kommer att kunna anmäla intresse om att vara med och hjälpa till i arbetet med våra lopp. Mer information även om detta kommer längre fram. Denna gruppering kommer stötta grengruppen med kompetens, analyser och granskningar av våra tävlingar. Så håll utkik efter detta!

E-cyclinglicens införs

Svenska Cykelförbundet har beslutat att det kommer att införas en licens även för E-cycling. Denna licens ingår i tävlingslicens och i motionslicens, läs mer om detta HÄR!

För er som enbart vill köra SM-kval, SWE Cup och andra SCF-sanktionerade E-cyclinglopp kommer det också att finnas en specifik E-cyclinglicens. Fördelarna med denna är många.

  • Ni kommer att vara försäkrade på träning (inne och ute) och tävling inom E-cycling.
  • Alla kommer att vara med på SCF lopp på samma villkor (ingen osäkerhet om man har licens eller inte).
  • Genom licens så förbinder man sig till att inte fuska och att följa antidoping reglementen
  • Pengarna går tillbaka till cykelsporten och utveckling av grenen E-cycling.
  • Uppföljning och resultathantering kommer att förenklas.
  • Licensen skaffar man digitalt i appen Cardskipper som även innehåller rabatter och erbjudanden från våra sponsorer och partners.
  • Med en föreningstillhörighet kopplad till E-cyclinglicensen ges rätten att delta i SM.

Text: SCF