Meny
e-cycling

Andra SWE Cup-säsongen har varit en helt fantastisk resa

Då var det dags att summera sista loppet i SWE Cup E-cycling 2022 och totaltävlingen i de åtta klasserna. Tiden har gått väldigt fort och nu är åtta deltävlingar avgjorda. I A-klassen segrade de starka cyklisterna Sonia Cieciel och Henrik Öijer.

Grengrupp E-cycling, som har slitit hårt med resultatrapporteringar och tv-sändningar, sammanfattar SWE Cup 2022 så här:

”Vilken fantastisk resa det har varit! Vi vill rikta ett stort tack till er alla som har varit delaktiga i att göra cupen till den succé som det blivit. Tack. Och vi har nu ett resultat. Vinnarna av SWE Cup 2022 är nu korade och ska hyllas. Vad ni har kämpat! Stort grattis säger vi.”

Det har tagit väldigt lång tid att granska licenser och medlemskap. Det 0blir problem när man inte har sitt riktiga namn i Zwift. Eventuella felstavningar och dylikt kan göra att listorna kan justeras. Återkoppla till oss om ni upptäcker några felaktigheter. Men så här slutade topp tre-striden i alla de åtta klasserna efter att åkarna fått räkna maximalt sex av de åtta deltävlingarna:

 Så slutade damer A:

 1. Sonia Cieciel 204
 2. Marlene Bjärehed 172
 3. Petra Kjellberg 169

Så slutade herrar A:

 1. Henrik Öijer 350
 2. Daniel Pinto 325
 3. Mattias Svensson 322

Topp tio i herrarnas och damernas huvudklasser HÄR!

Så slutade damer B:

 1. Emelie Sjögren 215
 2. Malin Bengtsson 202
 3. Carin Winell 180

Så slutade herrar B:

 1. Eric Egelstig 378
 2. Magnus Wiklund 301
 3. Robin Andersson 296

Så slutade damer C:

 1. Ann-Louise Ingvarsson 215
 2. Emma Pettersson 194
 3. Elin Bogren 170

Så slutade herrar C:

 1. Daniel Lundberg 370
 2. Johan Westerlund 319
 3. Mats Nilsson 208

Så slutade damer D:

 1. Sofia Westberg 235
 2. Cecilia Lindell 157
 3. Cecilia Lindkvist 105

Så slutade herrar D:

 1. Daniel DS 390
 2. Erik Lindkvist 379
 3. Stephan Aspfors 208

Denna gång besökte vi SCS i Göteborg, som med väldigt kort varsel ryckte in och gjorde det väldigt bra! Linda Jacobsson höll i tekniken och Marcus Svensson cyklade på herrsidan. Han stortrivdes på cykeln för dagen och kände sig väldigt stark. På damsidan så fick vi se Helen Wikmar och Jennifer Englund som kämpade grymt i grupp C.

”Vi har fått se magiska tävlingar och ett fantastiskt deltagande från er sida.”

Vi kommer att summera hela SWE Cup och även skicka ut ett utvärderingsunderlag för att samla in era synpunkter och förslag. Vi kommer också att sända VM den 26 februari som ni inte vill missa”, säger grengrupp E-cycling om säsongen.

Länk till sändningen av SWE Cup 8 2022 hittar ni HÄR!

Johan Rydne drar iväg på nära nog kilometerspurten när SWE Cup 8 2022 skulle till att avgöras…

Herrarnas lopp

Det blev ett ganska avvaktande lopp för herrarna. Det var några små försök till utbrytningar men det var ett ganska jämnt tempo. Det skedde såklart en tempohöjning i Titans groove men alla cyklisterna hängde på. I öknen gick det sedan ganska lugnt och man samlade sig inför sista backarna.

Det gick lite hårdare andra gången uppför backen men det var ändå upplagt för en stor klungspurt. Daniel Pinto försökte några gånger men hämtades hela tiden ikapp. Henrik Öijer låg hela tiden med och bevakade och hade koll på loppet. När vi närmade oss spurten så drog Johan Rydne iväg på en riktig långspurt. En väldigt imponerande spurt som var cirka 800 (!) meter lång. Mycket imponerande. Henrik Öijer kom in på andra plats och VM-uttagne Samuel Brännlund var trea i det avslutande SWE Cup-loppet.

Damernas lopp

Precis som herrarnas lopp så var det ganska avvaktande för damerna som ville lägga mest energi vid Titans Groove.  Man hade väldigt bra kolla på totalvinnaren Sonia Cieciel i gruppen och ville inte att hon skulle få tillfälle att sticka iväg. Vi fick se en del mindre utbrytningar men inget som skulle hålla utan man laddade upp inför en klungspurt. Det blev en rafflande spurt och till sist så var Sara Lundin först över mållinjen, precis innan Felice Andersson och Lisa Hermansson.

Text och bild: SCF