e-cycling

Dags för SWE Cup E-cycling igen!

Äntligen är det dags för SWE Cup igen och även denna gång så kommer vi att köra på den populära plattformen Zwift.

”Vi hade ett fantastiskt deltagande förra säsongen och vi hoppas såklart locka ännu fler cyklister detta år säger Conny Björnehall, ordförande grengruppen E-cycling”.

Ca 700 cyklister per lopp var med och tävlade och över 2500 personer per race följde sändningarna via SCFs kanaler.

Det är något som vi ser väldigt positivt på och vi inför detta år lite nyheter som kommer att locka ännu fler cyklister och tittare. Vi kommer att följa cyklister live under varje sändning och även erbjuda intervjuer med experter inom branschen. Det kommer att bli något extra. Vi hoppas också kunna genomföra några fysiska event när det är möjligt.

Genom våra fantastiska samarbetspartners så har vi detta år ett väldigt bra prisbord till cyklisterna till ett värde av ca 80 000:- Dom partners som är med detta år är Svenska Spel och tillsammans för fler i rörelse, Skoda, Wahoo, Enervit och Hyperice. Det kommer att dyka upp spännande och unika erbjudanden till deltagarna i SWE Cup.

Nytt för detta år är att det kommer att bli 8 st tävlingar. 4 st innan jul och 4 st efter jul. Man får räkna dom 6 bästa racen i totalen. Vi har lyssnat på all feedback som vi har fått från er cyklister och kommer att behålla måndagar eftersom dom flesta ville ha det. Vi har också gjort andra justeringar utifrån den feedback som ni har gett oss.

En ytterligare nyhet är att det kommer att bli en blandning av scratch och primes race. Det innebär att vartannat lopp kommer att innehålla sprint och Kom poäng. Genom detta så kommer vi att få mer dynamiska race och även ge alla typer av cyklister en chans att prestera.

Banor och datum

29/11 Park Perimeter Loop 4 Laps (sprint)
6/12 Legends and Lava 1 Lap
13/12 Beach Island Loop 3 varv (sprint)
20/12 Innsbruck ring 4 Laps
17/1 Royal Pump Room 8 1 Lap (sprint)
24/1 Flatland Loop 3 Laps
31/1 Richmond Rollercoaster 5 Laps (sprint)
7/2 Sand and Sequoias 2 Laps

Tiderna för loppen kommer att vara 18:30 och 20:00, herrar och damer turas om varannan vecka. Detta för att så många som möjligt skall få en chans att vara med.

”En ytterligare nyhet och ett önskemål från er har varit att vi skall sända och kommentera båda loppen live. Vi har lyssnat på er och det kommer vi att göra! Jag ser fram emot dessa kvällar som brukar vara väldigt intensiva, roliga och fyllda av riktigt bra race. Att vi även detta år får med oss cykeloraklet Anders Ekh gör det ännu bättre säger Conny Björnehall.”

Mer info kommer att läggas upp allteftersom. Välkomna till SWE Cup E-cycling!