Alla grenar
e-cycling

UCI Världsmästerskap inom E-cycling väntar i februari!

Lördagen 26 februari 2022 väntar UCI Världsmästerskap inom E-cycling! Det finns prispengar på spel samt möjlighet att bära den eftertraktade virtuella och verkliga UCI Cycling Esports Rainbow Jersey! Vinnarna kommer även få fysiska tröjor att kunna bära i E-sporttävlingar nästa år. Givetvis är summan på prispengarna densamma för män och kvinnor och UCI formulerar, tillsammans med Zwift, inbjudningskriterier för att säkerställa att ”det största möjliga antalet bidrag för båda könen kommer vara detsamma.” Tävlingarna äger rum på Zwifts Knickerbocker-bana i New York och kommer sändas till en världsomspännande publik.

Än vet vi inte hur det blir med rättigheter och sändningar, men vi hoppas såklart att Sverige får sända detta år och att vi får lika många tävlande som i fjol. Våra svenska cyklister håller yttersta världselit och vi har flera nya duktiga stjärnor som vill visa vad dom kan. Sen har vi även förra årets brons, som Cecilia Hansen tog hem förra året, att försvara. För oss kommer VM på en bra tidpunkt eftersom vi förhoppningsvis hunnit genomföra vår SWE Cup under november 2021 – februari 2022. Då har alla svenska cyklister kunnat visa upp vad dom kan, så vi har en spännande säsong att se fram emot, säger Conny Björnehall, Ordförande för E-Cycling, Svenska Cykelförbundet.

Den kanske mest spännande nyheten är att det kommer att anordnas kvalificeringstävlingar för Zwift community racers som gör att du kan kvala dig in till VM-loppet.

Det är spännande att avslöja denna möjlighet för de nya cykelsportstjärnorna, eftersom det ger dom möjligheten att tävla mot elitåkare från UCI WorldTour -peloton, säger David Lappartient, Ordförande för UCI.

Deltagarna tävlar helt på distans från sina hem eller träningsanläggningar och precis som Mästerskapet 2020 kommer det stora loppet att omfatta Zwift -powerups.