Alla grenar
Cykelcross

Unga svenska CX-cyklister bra med i stentuff belgisk tävling

U23-cyklisten Filip Mård samt juniorerna Alma Johansson och Ville Merlöv fick sig en ny genomkörare och nya erfarenheter när alla tre gjorde bra CX-lopp på Azencross i Loenhout – i det allra norraste Belgien. Det var nämligen extremt vass konkurrens då bland annat många nordamerikanska har tillkommit.

Juniorklasserna var rejält stora och vassa. I damjuniorklassen hade Alma Johansson bara dryga två minuter upp till andraplatsen och satte en ny bra placering.

Ett gäng duktiga tjeckiska cyklister och en handfull bra tjejer från Kanada och USA hade tillkommit sedan sist vi rapporterade om CX-tävlingar i Belgien så plats 16 är ett nytt bra resultat av Alma som även ska köra juniorklassen på VM i USA.

I herrjuniorklassen utmanade vassa amerikanen Jack Spranger utmanade den så starka belgiska topptrion och blev tvåa bakom Kenay DeMoyer. De bästa britterna, fransmännen, holländarna, kanadensarna, tjeckerna och så en nordisk kamp där 16-årige junioren Ville Merlöv var tvåa, sju sekunder framför norrmannen Fredrik Fjaerli

Merlöv gjorde ett topplopp i denna sylvassa konkurrens där de flesta konkurrenter var ett år äldre; med plats 42 slutade Ville exakt mitt i resultatlistan.

Filip Mård, ingår i Motalas nya semiproffssatsning på landsväg är förstaårssenior och kommer köra VM i USA i U23-klassen. I Azencross slutade Mård på plats 41 av de 80 startande i en U23-klass där Thibau Nys vann och där hemmacyklisterna plus holländarna tapetserade topp tio.

Vi återkommer direkt efter nyår med mera cykelcross.

Kolla in alla resultat HÄR!

Text: Tomas Larsson/SCF