Alla grenar
Cykelcross

Två fina svenska formbesked i världscupen i Belgien inför VM

Cykelcrossens världscup kan köras vidare, trots de nya corona estriktionerna där speciellt Nederländerna har drabbats hårt. På annandagen kördes det världscup i det andra av sportens huvudländer, Belgien – närmare bestämt Dendermonde. Alma Johansson körde in på 13:e plats – med bud på mer – och Filip Mård slutade 33:a.

Båda två gör intressanta starter i VM i USA och måste hålla i gång tävlandet och intensiteten i cyklingen.  Vad passar då bättre än en världscup i Belgien.

Alma Johansson hade en ensiffrig målgång på gång  minst sagt:

” Jo, mitt lopp startade väldigt bra då jag låg femma i början: sedan låg jag med femma till åtta på andra varvet. Men efter det varvet hade jag mycket misstag som kostade mig många placeringar, tyvärr”, förklarar Alma.

Johansson var nere på 15:e plats inför sista varvet. Då vände hon trenden i VC-loppet.

”Sista varvet var de lite mer flyt och kom i mål som 13:de. Jag är nöjd men besviken då jag ville mer och kände att jag hade farten i benen men, tyvärr kostade de tredje varvet mig för mycket och mina misstag men är taggad för nya chanser…”

 

Filip Mård

Filip Mård fick de ett helt koppel av belgare och holländare jagandes segrande britten Cameron Mason. men lite i skymundan fick Mård, som kommer att starta i U23-klassen på VM i USA sista veckan i januari där Alma kör är ett juniorhopp, till ett stabilt lopp.

”Jag fick en bra start och sedan hade jag bra flyt hela loppet utan några större misstag. Banan passade mig bra och jag gick i mål som 33:a. Så det var skönt att formen var bättre än förra veckan i Namur”, säger Mård som i veckan presenterades som en av cyklisterna i Motala AIF:s intressanta semiproffssatsning på landsväg.