Alla grenar
Cykelcross

Tre namn klara inför cykelcross-EM i Italien

Den 9-10 November går de europeiska mästerskapen av stapeln i Italienska Silvelle. Och med dryga två veckor kvar till EM-tävlingarna är uttagningarna nu klara, meddelar Marcus Johansson, förbundskapten för cykelcross.
Tre cyklister försvarar den svenska fanan vid startlinjen, men Marcus Johansson vill flagga för att listan eventuellt kan kompletteras med ytterligare namn efter helgen, då ett gäng svenskar kommer tävla på UCI-tävlingar i Belgien 26-27 oktober.


Följande crosscyklister representerar Sverige vid EM

Oscar Lind – herrar juniorer
Motivering:
Oscar har visat att formen är på plats genom att vinna den inledande SWE-cuptävlingen i Falun samt varit bästa svensk på UCI-tävlingarna i Täby. Tidigare i höstas deltog även Oscar i  UCI:s årliga träningsläger. I samband med lägret genomförde Oscar tävlingen EKZ Crosstour i Aigle och kom där in på 17:e plats.

Carl Kagevi – herrar juniorer
Motivering:

Carl har startat säsongen starkt och visar att han utvecklats som cyklist under sommaren genom att prestera bra på de tre inledande SWE-cup tävlingarna.

David Eriksson – herrar elit
Motivering:

David är vår svenske mästare och har en lång och gedigen erfarenhet inom cyclocross. David ligger bra till på UCI-rankingen och visade i Täby att formen är på uppåtgående.

David Eriksson är en av tre cyklister som representerar Sverige vid EM i Italien den 9-10 november. Foto:Jenny Palmqvist