Alla grenar
Cykelcross

Tre CX-cyklister har fått klartecken för USA-VM

Det är i nuläget tre cyklister som har anmält sitt intresse som planerat att åka till CX-VM USA. Cykelcrossens uttagningskommitté har också  gett klartecken för Filip Mård, Alma Johansson och Paul Greijus.

Det är tre åkare från EM-laget som nu har fått klartecken att mestadels på egen hand ordna med en VM-resa till USA. Givetvis ställs det krav på de som ska representera Sverige i slutet av januari och alla tre gjorde fina SM-lopp så sent som härom veckan:

  • Alma Johansson (bilden ovan) från Mölndal vann nyligen juniorklassen på SM i Västerås efter att verkligen fått kämpa sig in i loppet och hade sällskap med Tilda Hylén hela vägen.
  • Juniorkollegan Paul Greijus har visat en fantastiskt form senaste månaden och ställde som siste man av Alvin Dahl på vägen till SM-guld.

Paul Greijus fick SM-guldglans under en kall men solig söndag i Västerås.

  • Filip Mård körde U23-EM och kommer att anmälas till samma klass på VM. Under SM var det bara Sverigeettan i seniorelit, David Eriksson , som var för svår – 44 sekunder närmare bestämt. Men guld i U23-SM.

Förbundskaptenen Dennis Wahlqvist förklarar att det nu har tagits beslut om att förlänga uttagningsperioden. Detta kan ge fler chansen att kvala in och få mer internationell erfarenhet:

”Sista dagen för att göra resultat har vi i uttagningskommittén kommit fram till blir 2 januari. Och vill be alla som tänker tävla nere i Europa hör av sig till mig för att jag ska kunna följa de cyklisterna bättre.”

Foto: Martin Eriksson

Missa inte under tisdagen: Grinigt väder men glada miner efter CX-läger på Knutstorps Ring.