Cykelcross

Läget fint för de tre svenskarna i Tjeckien inför helgens CX-VM

Läget är bra tjeckiska Tábor för de tre svenska cyklisterna när VM i cykelcross för svensk del drar i gång i dag lördag med U23-loppet där Filip Mård finns med. I morgon söndag kör först förstaårsjunioren Vilmer Ekman och sedan David Risberg i seniorelit.

Det är bara fint i Tjeckien och vid parkbanan som i helgen blir VM-arena, rapporterar förbundskaptenen Peter Vingstedt på plats i Tábor.

”Cyklisterna har tränat på banan torsdag och fredag, testat linjer, däck och däcktryck. Samtliga gillar banan som är relativt lurig på grund av att det är vått men samtidigt tjäle kvar i marken, så rätt var det är så blir det blixthalka på sina ställen. Men samtliga ser fram emot att köra sina race”, säger Vingstedt.

Filip Mård och Vilmer Ekman har tävlat sig i form medan David Risberg (bilden ovan) kom ner senare men under ett inomhuspass på Faluvelodramen förklarade ha att formen visserligen inte känns som absolut topp men ändå riktigt bra – vilket kan behövas när man tävlar mot Mathieu van der Poel och kompani i seniorelit.

Först ut är Filip Mård som kör vid lunchtid i dag lördag, sedan på söndag så kör Vilmer Ekman strax innan lunch medan David Risbergs  herrseniorlopp avslutar hela VM. Så här ser det ut i exakta tider.

Så körs CX-VM i Tjeckien

  • Lördag 3 februari: 12.35 U23 med Filip Mård.
  • Söndag 4 februari: 11.05 junior med Vilmer Ekman, 14.35 herrelit med David Risberg.

Damernas och herrarnas seniorelitlopp sänds i Eurosport 2 med sändningsstart 14.30 lördag och 14.15 söndag.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.