Alla grenar
Cykelcross

Hög tid att anmäla intresse för CX-VM i USA i slutet av januari

Det är hög tid att anmäla intresse för cykelcross-VM i Fayetteville-Arkansas USA 28-30 januari 2022. Det är nu klart att det inte blir någon A-trupp, men att det högst troligen blir ett litet gäng som vill och får åka ändå. 

På EM tidigare i höstas var den svenska truppen ganska stor. Till VM kommer ingen trupp skickas i med full support av Svenska Cykelförbundet, utan cyklist som vill tävla behöver planera och finansiera resan och uppehälle själv.

Kriterier för att representera Sverige på VM (B-trupp):

  • Deltagit i världscup eller EM under hösten 2021.
  • Resultat sämst procent efter segaren på tävling med klass C1 eller högre.

Dennis Wahlqvist meddelade på onsdagen att det inte blir någon A-trupp med medföljande förbundskapten:

”Nej, ingen A-trupp kommer åka till VM. Men jag har nu blivit informerad att några cyklister planerar att åka över på egen bekostnad vilket är roligt att det finns ambition. Bland de som har hört av sig är det ett gäng som redan uppnår kraven för B-trupp. Kraven är framdiskuterade i uttagningskommittén och menar att om man inte uppfyller kraven har svårt fullfölja ett världsmästerskap.”

Men det kan bli aktuellt med någon form av bidrag för dem som ger sig iväg till USA-VM.

Om man har övriga frågor eller om ytterligare någon någon har tankar på att åka så måste man omgående höra av sig till:  Dennis Wahlqvist, Dennis.Wahlqvist@scf.se, förbundskapten CX, Svenska Cykelförbundet.